İYİ PARTİLİ HAMŞIOĞLU “YARGI DARBESİ” NE KARŞI TBMM’Yİ UYARDI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:10

İYİ PARTİLİ HAMŞIOĞLU “YARGI DARBESİ” NE KARŞI TBMM’Yİ UYARDI

reklam
İYİ PARTİLİ HAMŞIOĞLU “YARGI DARBESİ” NE KARŞI TBMM’Yİ UYARDI
Son Güncelleme :

09 Kasım 2023 - 9:06

313 views
reklam -->

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, “yargı darbesi”ne karşı TBMM’nin tutumunun belirlenmesine dönük önerge üzerinden İYİ Parti adına söz alarak bir konuşma gerçekleştirirken sert açıklamalarda bulundu.

“SİZ NE YAPTIĞINIZIN FARKINDA MISINIZ?”

İki yargı kurumunun karış karşıya gelmesinin sıradan bir olay gibi gösterilmesine tepki gösterip olayın bir devlet krizi olduğunu vurgulayan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu; “Yaşanan devlet krizi, alelade, her gün yaşanabilecek sıradan bir olaymış gibi, “iki yüksek yargı kurumunun yorum farkı” olarak tanımlandı az önce… Yapmayın Allah aşkına arkadaşlar; Siz, her yorum farkınızın bulunduğu kişi hakkında suç duyurusunda mı bulunursunuz! Olağan şartlarda, bir hukuk devletinde, Yargıtay yahut o ayardaki bir mahkemenin, böylesine pervasız davranabilme, haddini, yetkisini bu denli aşabilme imkan ve ihtimali yoktur. Dolayısıyla, mahkemeye değil ona bu cüreti verenlere; yıllardır, toplumu bir darbe umacısı ve korkuyla yönetmeye çalışan siyasi iktidarına seslenmek istiyorum: Neyi eleştirdiyseniz ona dönüştünüz?

Siz ne yaptığınızın farkında mısınız? Anayasa Mahkemesi üyelerini görevlerini yapmakla suçlamak ne demek?” dedi.

“BU SAATTEN SONRA SİZ HANGİ MEŞRUİYETLE VAR OLACAKSINIZ!”

Açıklamalarına Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünden örnek vererek devam eden Hamşıoğlu; “Bakın Atatürk ne diyor: “Bir memlekette adalet mevcut olmazsa, o memlekette anarşiden başka bir şey yoktur. Orada hükümet yoktur, orada hiçbir şey yoktur!..” bu saatten sonra siz hangi meşruiyetle var olacaksınız! “Milli yargının batıcı ve neoliberal yargıya karşı mücadelesi” ne demek, arkadaşlar? Bir yandan Merkez Bankası Başkanınızı, Maliye Bakanınızı “batı”ya o “neoliberal”lerin kapısına para aramaya yollayıp bir yandan milliyetçilik oynayacaksınız… Bu nasıl bir riyakarlıktır! Görevini gözünde bağ, iliksiz cübbelerle yapması gereken yargıya ideolojik sorumluluk yüklemek ne menem bir saçmalıktır! Adalet Bakanlığı’nın başında “milli” ibaresi yok; siz gidin “milli” olmakla yükümlü eğitimde, savunmada gösterin milliyetçiliğinizi, yargının “bağımsız” olması kafi!” diye konuştu.

“EN BAŞINDAN İTİBAREN; CAN ATALAY’IN, AVUKATLIK YAPTIĞI İÇİN DAVAYA DAHİL EDİLMESİ HUKUKA DARBEYDİ”

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay’ın hapsedilmesi konusuna da değinen İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu; “Can Atalay hepimizin gözü önünde hak ihlaline uğradı! Gezi’nin bütün sanıkları hak ihlaline uğradı! Hiçbiriyle hiçbir ideolojik ortak paydam yok; çok ağır eleştirdiklerim var içlerinde, ama biz adaleti sadece “bizden” olan için mi isteyeceğiz? Hukuku böyle mi üstün kılacağız? En başından itibaren; Can Atalay’ın, avukatlık yaptığı için davaya dahil edilmesi hukuka darbeydi… Beraat eden sanıklara hüküm giydirmek için yapılan müdahaleler, darbeydi… Atalay, mazbatasını aldıktan sonra tahliye edilmemesi, AYM kararının göz ardı edilmesi darbeydi… Yargıtay da bütün bu hukuka aykırı sürecin üzerine, tuzu kokutan tüyü dikti.” İfadelerini kullandı.

“17-25 ARALIK’TAN HİÇ Mİ DERS ALMADINIZ?”

“Arkadaşlar; Bugün ayarıyla oynadığınız kantar gün gelir sizi de tartar; 17-25 Aralık’tan hiç mi ders almadınız?” diyerek hükümeti tekrar uyaran Hamşıoğlu; “Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin, kendisi dahil herkesi bağlayan kararına karşı “suç duyurusu”nda bulunması, herhalde AYM’nin“Yargıtay ve Danıştay üyelerine yapılan ek zammı iptal etmesi”nden kaynaklanmıyordur; bu kadar basit değildir… Ama; Devletin en tepesinde okutan kişinin “Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygı duymuyorum ve uymuyorum” diyebilmesinden kaynaklanıyordur… Anayasa Mahkemesi’nin iktidar ortaklarınca defaatle“Bölücü terör örgütünün arka bahçesi” ilan edilebilmesinden kaynaklanıyordur… Anayasa Mahkemesi’nin tasfiyesini istenebilmiş olmasından kaynaklanıyordur… Arkadaşlar; Bugün ayarıyla oynadığınız kantar gün gelir sizi de tartar; 17-25 Aralık’tan hiç mi ders almadınız? 15 Temmuz’dan hiç mi ders almadınız? Hukuku işinize öyle geliyor diye sopaya dönüştürürseniz, bu yolu açarsanız, o sopa yarın kimin elinde, kime karşı, hangi amaçla kullanılabilir, bugünden kestirebilir misiniz? Her devrim gibi her karşı devrimin de bir gün mutlaka kendi çocuklarını yer; daha kaç kere tecrübe edeceksiniz?” açıklamasında bulundu.

“HEPİNİZİ BU ANAYASAL SUÇA ORTAK OLMAMAYA DAVET EDİYORUM!”

Hamşıoğlu; “Bugün Yargıtay önünde duyurduk, İYİ Parti olarak konuyla ilgili HSK’ya da Yargıtay Başkanlar Kuruluna da suç duyurusunda bulunacağız… Hepinizi akla davet ediyorum! Bu Anayasal suça ortak olmamaya davet ediyorum! Bugüne kadar, Atatürk’ün sayısız uyarısındaki haklılığını ispat eder tavırlar içine girdiniz; bu defa yapmayın; “Milletler egemenliklerini geçici olarak da olsa verecekleri meclislere dahi lüzumundan fazla güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile istibdat (edebilirler…” sözünü haklı çıkarmamaya davet ediyorum.” diyerek konuşmasını noktaladı.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam