İYİ PARTİ VELİLERİN SESİ OLDU - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 12:11

İYİ PARTİ VELİLERİN SESİ OLDU

reklam
İYİ PARTİ VELİLERİN SESİ OLDU
Son Güncelleme :

08 Eylül 2022 - 13:24

253 views
reklam -->

İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, okulların açılmasına birkaç gün kala velilerin çektiği eğitim harcamaları sorunlarına dikkat çekerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

İyi Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nda gerçekleşen basın açıklamasına İyi Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, İyi Parti İl ve İlçe Yöneticileri ve parti üyeleri katıldı. Toplantıda eğitim giderlerinin ne şekilde karşılanacağı konusunda çözüm önerileri getirilirken özellikle kırtasiye giderleri konusuna dikkat çekildi.

ALKAYA: “1. SINIFA BAŞLAYACAK ÖĞRENCİNİN KIRTASİYE GİDERİ EN AZ 1.500 TL”

Geçen sene eğitim giderleriyle günümüzü kıyaslayan İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya; “Öyle kötü bir şekilde yönetiliyoruz ki hangisini anlatacağız, hangisine basın açıklaması yapacağız şaşırıyoruz artık! Geçen seneden bu yana defaatle söylediğimiz bir şeyin halen gerçekleşmediğini sizin aracılığınızla tekrar dile getirmeyi biz kendimize görev edindik. Malum okullar açılıyor, 12 Eylül’de başlayacak olan 2022-2023 eğitim-öğretim dönemine sayılı günler kala eğitim masrafları da gündeme geldi. Son fiyatlara göre Tekirdağ da ilkokul 1. sınıfa başlayacak bir öğrencinin defter, kalem, silgi, boya, su matarası, beslenme ve okul çantası gibi malzemelerden oluşan ihtiyaç listesi en az 1.500 TL’yi buldu. Bu fiyat geçen yıl ortalama 400-500 TL’ydi. Kalitesi daha yüksek ürünlerde ise bu rakam 3.000 TL’yi buluyor. Geçen sene ise 750 TL’ydi.” şeklinde ifade etti.

“VELİLER EN UCUZ NEREDEN ALIRIM DİYE SON ANA KADAR ARAŞTIRIYOR”


Kırtasiye malzemesi ve kitap satışı yapan piyasada durgunluğun hâkim olduğunu belirten Alkaya; “Bu yıl kırtasiye malzemelerinin fiyatları geçen yıla göre yüzde 300 oranında arttı. Bir top A4 kağıdının fiyatı geçen sene 19 TL iken bu sene 100 TL oldu. Test kitapları 50 TL’den 200 TL’ye yükseldi. Öyle bir durumdayız ki esnaf da vatandaş da durum karşısında ne yapacağını bilmiyor. Bu yıl işlerimizde durgunluk hâkim. Veliler son ana kadar düşünüyor, en ucuz nereden alabilirim diye sürekli fiyat araştırması yapıyor.” dedi.

“KIYAFET VE SERVİS ÜCRETLERİNDE DE FAHİŞ ARTIŞ”

Giyim kuşam ve servis fiyatlarından da yakınan vatandaşın sesine kulak vermekte çok gecikildiğini ifade eden Alkaya; “Öğrencilerin kırtasiye giderlerinin yanı sıra kıyafet, ayakkabı gibi ihtiyaçlarının fiyatı da fahiş miktarda arttı. Geçen yıla göre okul kıyafeti, eşofman, spor ayakkabı gibi temel ihtiyaçlarının fiyatları da fahiş miktarda arttı. TÜİK’in madde sepetinde yer alan 2021 ağustos fiyatları ile bugünün fiyatları karşılaştırıldığında yüzde 525 gibi fahiş bir artış olduğu görüldü. Bunun yanı sıra benzin ve mazota gelen art arda zamlar okul servisi fiyatlarını da etkiledi. Çocuklarını servisle okula göndermek isteyenler bir kez daha düşündü. Fiyatlar iki katı arttı. Tekirdağ da geçtiğimiz yıl ortalama 400 TL civarında olan servis ücretleri bu yıl 750 TL’ye yükseldi.” şeklinde bir tespitte bulundu.

“DAR GELİRLİ AİLELER BU MASRAFI NASIL KARŞILAYACAK!”

“Yoksul çocukları koruyalım. Aşırı fiyat uygulamasından kaçınalım.” diyerek açıklamasını noktalayan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya; “Okul ve Kırtasiye masraflarını devlet karşılasın! Dar gelirli aileler bu kadar kırtasiye masrafını nasıl karşılayacak! Öğretmenlere çağrımızdır; lütfen bu yoklukta velilere yüklenmeyin! Okulların açılacağı şu günlerde özellikle yoksul ve dar gelirli veliler kara kara düşünmeye başladı. Bu hayat pahalılığında çocukların kırtasiye masraflarını nasıl karşılayacağız diye. Evet ülkeyi yanlış ekonomi politikalarıyla bizleri yoksulluğa sürükleyen devlet, öğrencilerin kırtasiye masraflarını karşılasın. Zamlarla kırtasiye masrafları üçe katlanmış durumda burada okul yöneticileri ve öğretmenlerimize görev düşmekte, Araç-gereç, giyim vs. taleplerini en aza indirelim hiç olmazsa bu şekilde aile bütçelerine katkınız olsun. Diğer yandan tüm kırtasiye malzemesi satan, öğrencilere giysi satan esnafımıza çağrımızdır.” ifadelerini kullandı.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam