İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER TEKİRDAĞ’DAN SESLENDİ; “BU HARAMİ DÜZENİ BİRLİKTE EMEKLİ EDECEĞİZ” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:54

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER TEKİRDAĞ’DAN SESLENDİ; “BU HARAMİ DÜZENİ BİRLİKTE EMEKLİ EDECEĞİZ”

reklam
İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER TEKİRDAĞ’DAN SESLENDİ; “BU HARAMİ DÜZENİ BİRLİKTE EMEKLİ EDECEĞİZ”
Son Güncelleme :

23 Haziran 2022 - 19:11

197 views
reklam -->

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tekirdağ’a gelerek vatandaşlarla buluştu.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, İl ve ilçe yönetiminin eşlik ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i karşılamaya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ilk durağı Süleymanpaşa ilçesi oldu. Akşener Hükümet Caddesi’nde toplanan vatandaşlarla buluşurken yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ESNAF PERİŞAN VAZİYETTE”

“Esnaf dükkânlarının içinde ne dertler, ne acılar gördük geçirdik. Esnaf perişan vaziyette. O esnaf dükkanlarının içinde gördüklerimizi, kamuoyuyla paylaştık. Aldık o dertleri çözümlerini ürettik ve dedik ki bizi yöneten ağalara bu çözümleri kullanın vatandaşımızın dertleri çözülsün. Bazılarını aldılar bazılarını %20 %30 yaptılar bazıları içinse kulaklarının üstlerine yattılar. Türkiye’de bir tuhaflık oldu uzun bir zamandır. Tekirdağlılar bilir ki siyaset çözüm üzerinden yapılır. Bu dükkanların sahipleri için biliriz ki müşteri velinimettir. Çok uzun bir zamandır seçmen siyasetçi için velinimet olmaktan çıktı. Yani seni dinlemiyorlar kardeş, senin derdini duymuyorlar kardeş ama seçime giderken seni şucu bucu deyip imtihan edip ve komşuyu komşuya düşürüp ceketimi assam şapkamı assam oy alırım hesabıyla çırak çıkan sensin, kazığı yiyen sensin. Dolayısıyla yapmaya çalıştığımız şey şudur; o dükkan sahiplerinin müşterilerine benden niye alış veriş etmiyorsun diye hain terörist dediğini duydunuz mu? Ama Sayın Erdoğan’ın alkışçısı değilseniz terörist de olursunuz hain de olursunuz. Dolayısıyla o dükkan sahiplerinin sattığı malla verdiği hizmetle ilgili nasıl müşterisi velinimetiyse seçmen de siyasetçinin velinimetidir. Şimdi, yeniden bunu hatırlamak durumundadır.

“HER ŞEY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ BAŞINA YIKILIYOR GİDİLİYOR”

Tekirdağ, hem sanayi hem tarımın olduğu bir güzel ilimiz. Burada sanayi yatırımları yapılıyor ama Tekirdağ’ın gelişmesine, Tekirdağ’ın büyümesine, Tekirdağ’ın zenginleşmesine dair herhangi bir şey yapılmıyor. Her şey Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanının başına yıkılıyor gidiliyor. Doğru mu başkanım? Kadir Albayrak: “-Doğru.”

“HAYVANLARI ORUCA MAHKUM EDEN UTANSIN BE!”

Tarım Türkiye’nin her yerinde üvey evlat. Tekirdağ’da da üvey evlat. Gittiğimiz her dükkanda çiftçilerle, besicilerle karşılaşıyorum. Onlar, şuanda ağlıyorlar. Gebe ineğini kasaba kesime götürdüğü için ağlıyor, 7 tane ineğini memelerinden süt damlarken kesime gönderiyor ve 7 ineğin sahibi kardeşim karşımda sinir krizi geçiriyor. Kayseri’de bir besici kardeşim, kendi kendiyle dalga geçerek ama ağlayarak dedi ki: “Ben ineklerime, mallarıma oruç tutmayı öğrettim.” Bu ne demek az yem veriyorum açlığa alıştırıyorum demek. Bunu Manisa’da söylediğim zaman Ak Partili bir yönetici geldi bana dedi ki: “Hayvanlar oruç tutmaz.” Elbette oruç tutmaz, hayvanları oruca mahkum eden utansın be!

“YUH OLSUN SİZE BE!”

Söylemeye çalıştığım şey şu; sizin dertlerinizle ilgilenmek, dertlerinizi görmek, o dertlerin çaresini üretmek, daha sonra da sizin karşınıza çıkıp rekabet etmek siyasetçinin işidir. Ben daha iyi hizmet ederim demek siyasetçinin işidir. Yoksa sana parmağını sallayıp sen şucusun ben bucuyum şu da şucudur deyip, manevi değerlerinizle, kutsallarınızla oynayıp sizi birbirinize düşman ederek oy almak, siyasetçinin işi değildir. Buraya benim gibi herkesi getireceksiniz karşınızda resmi tadim durduracaksınız. Elele verip bu harami düzeni sandıkta helal oylarınızla birlikte addaya gönderip emekliye sevk edeceğiz inşallah.

Türkiye’nin her yerinden Tekirdağ’dan da gençler bana ulaşıp diyor ki 86 puanla atanamadım ama 63 puanla arkadaşım atandı. Çünkü onun ayısı vardı dayısı vardı. Atanamamış öğretmenler var. Günahtır be 900 Liraya 2500 Liraya 1500 Liraya talim eden öğrencisi için ağlayan, öğrencisinin de onu gözlediği öğretmenler var. Niye atamıyorsunuz kardeşim? Korumalı kura 200 Milyar Lira’nın üzerinde para ayırdınız kendi yaptığınız yanlışlıklar yüzünden. Dolar yükselmesin Türk Lirası’nın değeri düşmesin diye bu çocukların, bu çiftçilerin cebinden, bu kadınların cebinden, emeklinin cebinden aldınız. Şimdi kur korumalı mevduatla para ödüyorsunuz. Meşhur damat bakan döndü dolarla altınla Türkiye’yi borçlandırdı. 900 Milyar Lira para ödenecek. Yuh olsun size be! Söylemeye çalıştığım şey şu bütün bunları konuşmadıkça sen zarar görüyorsun. Bütün bunlar üzerinden siyasetçi rekabet etmedikçe sen çırak çıkıyorsun.

“DEDİ Kİ HARİRİ’Yİ ÜZMEKTENSE EMEKLİYİ ÜZERİM, ÇİFTÇİYİ ÜZERİM, GENCİ ÜZERİM, EV KADININI ÜZERİM, ATANAMAYAN ÖĞRETMENİ ÜZERİM”

En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı şu anki ekonomik şartlar değerlendirilerek tekrar hesaplanmalı onlar yapmıyor kardeşim inşallah el ele vereceğiz biz yapacağız. Nisan ayında son gübreyi Türkiye’nin hiçbir yerinde çiftçi atamadı, pahalı çünkü. Ama ne oldu biliyor musunuz? Telekomdan 24 Milyar Lirayı aldılar Hariri’nin cebine koydular. Bizimkinin aile arkadaşı, aile dostu! Dedi ki; Hariri’yi üzmektense emekliyi üzerim, çiftçiyi üzerim, genci üzerim, ev kadınını üzerim, atanamayan öğretmeni üzerim. Sonuç itibariyle; sizi düşünmeyen, sizi adam yerine koymayan bu iktidar için bu zihniyet için sandıkta helal oylarınızla hepsini emekliye birlikte sevk edeceğiz. El ele verip bu harami düzeni birlikte emekli edeceğiz.”

ESNAFIN DERTLERİNİ DİNLEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşması alkışlar ve sloganlarla sık sık kesilirken Akşener konuşmasının ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Tekirdağ çarşısındaki esnafları ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ilgi yoğun olurken ekonomik kriz esnaf ziyaretinin gündemi oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Süleymanpaşa’daki temaslarının ardından Malkara ve Hayrabolu’na geçerek Tekirdağ çıkarmasına devam etti.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam