SERTAÇ ALKAYA ADAY OLACAK MI? İŞTE İYİ PARTİ’DEKİ TÜM MERAK EDİLENLER - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 03:03

SERTAÇ ALKAYA ADAY OLACAK MI? İŞTE İYİ PARTİ’DEKİ TÜM MERAK EDİLENLER

reklam
SERTAÇ ALKAYA ADAY OLACAK MI? İŞTE İYİ PARTİ’DEKİ TÜM MERAK EDİLENLER
Son Güncelleme :

09 Eylül 2022 - 7:09

646 views
reklam -->

İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Özlem Gürakar’ın sorularını yanıtlarken yaklaşan genel seçimde milletvekili adaylığı ile ilgili kritik bir açıklamada bulundu.

İyi Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nda gerçekleşen eğitim sorunları basın açıklamasının ardındın sorularımızı yanıtlayan Başkan Alkaya tüm sorulara içtenlikle yanıt verip İyi Parti ve kendi geleceğini paylaştı.

İşte Başkan Alkaya’nın sorduğumuz sorulara verdiği yanıtlar:

Ö.G: İYİ PARTİ’DE MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIK SÜRECİ NASIL OLACAK? ADAYLARI GENEL MERKEZ Mİ BELİRLEYECEK YOKSA ÜYELERİN ÖNÜNE SANDIK MI KONACAK?

S.A: “Sayın Genel Başkanımızdan talebimiz temayül yoklaması yani sandık kurulması yönünde. Burada bunun üzerinde çalışma yapıyoruz. Bizim siyaset anlayışımızı kuruluşumuzdan beri takip eden siz kıymetli basın mensupları bilirler demokrasinin tabiri caizse ıcığını cıcığını çıkardık. Tabanda karşılığı olmayanın tavanda karşılığı olmayacak. Tavan dediğimiz Meclis kısmıdır. Biz, yeni kurulmuş olmamıza rağmen kurucularından biri olmama rağmen ben, İyi Parti Kongresinden 3 listeyle girdim. Birilerinin yukardan işaret ederek bir siyaset anlayışımız yok bizim. İnşallah bu şekilde başaracağız. Burada sizlere sorulacak, kamuoyuna sorulacak, STK’lara sorulacak, anket yapılacak karşılığı olup olmadığı tespit edilecek. İşte söyle bir özelliği varmış, Ankara’da tanıdığı varmış, bizim partide Ankara’da kimsenin tanıdığı yok, kimse kimsenin tanıdığı değil. Ankara sadece teşkilat var bizim için.”

Ö.G: TEKİRDAĞ’DAN 8 TANE MİLLETVEKİLİ ÇIKACAK. İYİ PARTİ OLARAK HEDEFİNİZ KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK?

S.A: “Ben daha önce hedefi 3 koymuştum ama hedefi yükseltmek 4 yapmak zorundayım. Tekirdağ, ciddi anlamda bakın çok ciddi anlamda siyasi bir boşluk yaşıyor. Sizlere defaatle ifade ettiğimde; hiçbir siyasi partide 3. 4. adamlardan bahsedilmediği sadece lider kadrolarından bahsedildiği bir sistemden yürüyoruz. Ankara’da ciddi bir lobicilik eksiğimizden bahsediyoruz. 8 tane Milletvekilini biz oraya elini kaldır indir için göndermememiz lazım. Bu günkü şartlar bunlar. Türkiye’nin 3. Adamı, Hükümet’in 2. Adamı Tekirdağlıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2. Adamı Tekirdağlıdır. Kırmızı plaka olarak baktığımızda Enes Kaplan Tekirdağlıdır. Sayın Mustafa Yel partisinin üst kademesinde önemli komisyonlarda görev almakta. İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, önemli yerlerde. Baktığınızda Şampiyonlar Ligi olarak gördüğümüz bir yerde fakat bir tane işimizi yaptıramıyoruz. Sonra çıkıyor “Eeeeyy Kadir Albayrak, belediye binasını niye yaptın? Eeeeyy Özcan Emniyet Binasını niye yaptın?” İkisi de bizim binamız, mezarlarımıza miras olarak götürecek halimiz yok. Bakın emniyet binamız hala tamamlanmadı. Okulların durumu hiç sormayın! Bu utanç hepimize yeter. Genel olarak sıralamadan düşmemiz hepimize yeter! Tekirdağ’da bir tane özel üniversite yok ve hala övünüyorlar. Buradan çıkıp okumaya giden evlatlarımız bir daha Tekirdağ’a geri dönmüyor. Bunu sağlamamız lazım bizim. Baktığımız zaman Avrupa’ya açılan geçiş güzergahında olan büyükşehirdeyiz ama kalitesiz eğitim sistemi, kalitesiz öğretmenlerimiz, kalitesiz … Affedersiniz ama 8 tane Milletvekili bu kaliteyi buraya getirmek zorunda! Sorarsanız hiçbiri Tekirdağ’da yaşamıyor.”

Ö.G: ANKETLER ÜLKE ÇAPINDA İYİ PARTİ’NİN OYUNUN CİDDİ ŞEKİLDE ARTTIĞINI GÖSTERİYOR. PEKİ DURUM TEKİRDAĞ’DA NASIL? SİZİN YAPTIRDIĞINIZ ANKETLERDE İL GENELİNDE İYİ PARTİ’NİN OY ORANI NEDİR?

S.A: “Yerelde en son yapılan ankette %24’üz, genel olarak anket ortalamalarını aldığımız zaman %20 bandına yerleştik. Ben bunu siyasi tecrübemle defaatle söylüyorum. Partimiz 5. Yılında olmasına rağmen bizim siyasi tecrübemiz 20 yıllıktır. %15 bandını geçen her parti artık iktidara namzet partidir. Biraz önce ifade ettiğim “boş siyaset” anlayışını aklından geçeni ağzıyla konuşan, gündem yaratmak isteyen, birilerine ben de buradayım dedirtmeye çalışan insanlarla vakit harcayacak zamanımız yok. Bizim önümüzde yapılması gereken çok önemli iş var. Köprüden önceki son seçimi de biz kazanmak zorundayız.”

Ö.G: GÖÇ EDEN KİŞİLERE VERİLEN VATANDAŞLIKLAR GENEL VE YEREL SEÇİMLERİ NE YÖNDE ETKİLER, İYİ PARTİ BU KESİMDEN OY ALABİLİR Mİ?

S.A: “Temmuz 2022’de çıkarılan son seçmen listelerinde böyle bir farkındalık çıkmadı ama burada vatandaşımıza görev düşecek. seçimler geldiğinde internet üzerinden adres kontrollerinizi yapıp, apartmanda kapı komşunuzda tanımadığınız isim varsa bizlere bilgi verdiğinizde çözüm otomatikman oluşacak. Daha önce Tekirdağ’da vatandaşlık kriterlerini yerine getiren Türkmen Suriyeliler vardı göz hastanesinde yakınları vardı diye biliyorum ama Türkiye genelinde en düşük oranda burası. En yüksek oranda maalesef Kilis, Hatay… Bizim hassasiyetlerimiz bunlar, bunlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Öte yandan yarınlarımızda bizi çok ciddi olaylar bekliyor. Göç sorunuyla ilgili ben size bir iki açıklama yapacağım; yabancı medya kuruluşlarından özellikle Afganistan, Irak, Suriye kanallarında ve sosyal medya fenomenleri, bir Halifelikten bahsediliyor. Bu Halifeliğe gidileceği noktada da bir Cihat’tan bahsediliyor. Türkiye üzerinde oynanan oyundan bahsediyorum sizlere; göç eden 7 Milyon Suriyeli ve gelen Afganların neden genç ve erkek olduğuna dikkat edin. Madem ölüm var neden eşlerini ve çocuklarını almadan geliyorlar? Burada bir zemin hazırlandığına hiç şüphe yok. Mülteci Kanunu’na göre geri gönderme şartları oluşturulması lazım. Son dönemlerde politikada “bir gece ansızın gelebiliriz” modellemeleri başladı. Bu modellerin ve söylemlerin de önüne geçmemiz lazım.”

Ö.G: MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAYLIĞINIZI KOYACAK MISINIZ?

S.A: “Milletvekilliğine adaylığımı şu anda koymayacağım. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Seçimleri var. Önümüzde Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüşte hakikaten ciddi bir şekilde Milletvekili ihtiyacımız oluşacak bizim. O yüzden tavanda karşımda olan Milletvekili adaylarımıza da yol vereceğiz ki bunlar sizin sayenizde, toplumumuz sayesinde, yöneticilerimiz sayesinde belirlenecek. Hedef 3 koymuştuk ona yaklaşıyoruz 4 hedefi koyduğumuz husus bu Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişte de Sayın Genel Başkanımızı, Başbakan yapabilecek 1. Parti çıkarmamız lazım. Bu yüzden ben bu 4 tane Milletvekilini kimlerle kazanırım teşhisini kenara koyaraktan en başarılı kimlerle oy alabilirim? Kimler benim partimi ikinci sıraya getirebilir? Kimler benim partimi 3. Sıraya getirebilir, 4. Sıradaki Milletvekilini taşır? Konusunda bir çalışma yapmak zorundayız. O yüzden biz nefislerimizi kenara koymuş insanlarız. Beklentilerimizi kenara koymuş insanlarız. Biraz daha amiyane tabirle söyleyeceğim; biz, koltukları tekmeleyerek bir parti kurduk, koltuğa talip olmadık sadece o koltuğa kendimizi sorumlu hissettik. Acilen Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçmemiz gerekiyor, onun altyapısını oluşturmamız lazım. Bu Cumhurbaşkanlığı Seçimleri de bunun başlangıcı. 2. tura kaldı, kalmadı kısmını düşünmeden 1. turda bu iş bitecek diye inanıyorum. O yüzden çalışmalarımızı hem altılı masadaki paydaşlarımız sahada yapıyor hem bizler sahada yapıyoruz. Görevimiz çerçevesinde isim odaklı değiliz.”

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
BOZKAN Halısaha 9 Eylül 2022 / 17:03 Yanıtla

E başkan sen de Malkara daki kadın girişimcinin işini yok eden iktidara yol verirsen, susarsan , senin Partili Malkara belediye başkan yardımcısı efendi yalan yanlış değiştirilen imarla halısaha yı yok edip te rakibiniz iktidara yol verip gençlik merkezi betonunu koydurursa.. ne farkımız var onlardan?
Evet 8 vekille ameliniz kabarmış ikbal için..!

reklam-->
reklam