HAYALET AĞ İÇİN DALDILAR ALIŞVERİŞ ARABASI BULDULAR - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 09:59

HAYALET AĞ İÇİN DALDILAR ALIŞVERİŞ ARABASI BULDULAR

Marmara Denizini temizleme çalışmaları kapsamında Süleymanpaşa açıklarında dalış yapan dalgıçlar denizden alışveriş arabası ile çıktılar.

reklam
HAYALET AĞ İÇİN DALDILAR ALIŞVERİŞ ARABASI BULDULAR
Son Güncelleme :

09 Aralık 2021 - 15:02

144 views
reklam -->

Marmara Denizi’nde oluşan müsilaj ile mücadele kapsamında planlanan deniz içindeki hayalet ağların temizlenmesine başlanıldı.

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen çalışmada Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar Süleymanpaşa sahili açıklarından tarama çalışması gerçekleştirdi.

DENİZDEN ALIŞVERİŞ ARABASI ÇIKARILDI

Yapılan tarama çalışmasında deniz diplerinden toplanan ağlar sahil dolgu alanda sergilenirken atık ağların yanı sıra aralarında alışveriş arabasının da bulunduğu birçok malzemenin denizden çıkarılması şaşkınlık yarattı.

Proje kapsamında bugüne kadar 1700 metrekare ağ toplandığını açıklayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada herkesin doğayı ve denizleri korumak zorunda olduğunun altını çizdi.

VALİ YILDIRIM: “BU AĞLAR DENİZ DİBİ CANLILARINA CİDDİ ZARARLAR VERİYOR”

Marmara Denizi’nin korunmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Yıldırım, “Denizin dibinde pek çok hayalet ağ var. Profesyonel balıkçılık yapan arkadaşlarımızın zaman zaman kazayla da olsa ağları denizde kalıyor. Bu ağlar deniz dibi canlılarına, deniz dibi bitkilerine ciddi anlamda zarar veriyor. Onların temizlenmesi gerekiyor.” diye konuştu.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam