GÜNAY: “TEKİRDAĞ MERKEZLİ FİRMALARIN İHRACATI YÜZDE 6,5 ARTTI” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 05:35

GÜNAY: “TEKİRDAĞ MERKEZLİ FİRMALARIN İHRACATI YÜZDE 6,5 ARTTI”

reklam
GÜNAY: “TEKİRDAĞ MERKEZLİ FİRMALARIN İHRACATI YÜZDE 6,5 ARTTI”
Son Güncelleme :

14 Haziran 2022 - 11:59

133 views
reklam -->

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Mayıs ayında Tekirdağ’dan yapılan ihracatın 2021 yılın aynı ayına göre %6,5 arttığını belirtti.

Tekirdağ’dan ihraç yapılan ülkeler arasında ön sırada; Almanya, ABD, İtalya, Birleşik Krallık, Mısır, İtalya ve Portekiz’in yer aldığını belirten Günay; “Tekirdağ merkezli firmalar 2022 yılı Mayıs ayında 117,9 milyon dolar ihracat rakamına ulaştı. Mayıs ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre %28,5 azalmıştır” dedi.

İhracatın artmasında rol oynayan firmalara ve emeği geçenlere teşekkür eden Günay; “Mayıs ayında Tekirdağ’dan ihraç edilen ürünlerin; Tekstil ve Hammaddeleri, Elektrik ve Elektronik, Hazır giyim ve Konfeksiyon, Demir ve Demir Dışı Metaller, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Otomotiv Endüstrisi ve Makine ve Aksamları ön sıraya çıktığını ve Tekirdağ için çalışmaya devam edeceklerini” ifade etti.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam