GAZETEMİZ KÖŞE YAZARI EMEKLİ KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ MEHMET ALTAŞ BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY ADAYI OLDU - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 09:35

GAZETEMİZ KÖŞE YAZARI EMEKLİ KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ MEHMET ALTAŞ BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY ADAYI OLDU

reklam
GAZETEMİZ KÖŞE YAZARI EMEKLİ KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ MEHMET ALTAŞ BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY ADAYI OLDU
Son Güncelleme :

19 Aralık 2023 - 8:53

334 views
reklam -->

Gazetemiz köşe yazarı emekli Kültür ve Turizm Müdürü olan Mehmet Altaş, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı oldu.

Mehmet Altaş, Güven Tekirdağ Gazetemize yaptığı açıklamada birbirinden değerli hizmetlerini paylaşırken şunları söyledi:

44 YILLIK HİZMET HAYATINDAN ÖRNEKLER SUNDU

”Kamuda kırk dört yıl, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda ise kırk yılı aşkın bir görev sürem oldu. Bu görev sürem içerisinde Güzel Sanatlar Galerisi, Müze, Kültür Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü bünyesine; memur, şef, şube müdürü, kütüphane müdürü, İl Müdür Yardımcısı ve yirmi yılı aşkın bir sürede İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yaptım. İl Müdürlüğümün yaklaşık 17 yılı Bartın İlinde, sekiz yıla yakın bir sürede Tekirdağ ilinde geçti.  Emeklilik sonrası Tekirdağ’a yerleştim. Vatan Mahallesinde ikamet etmekteyim.

GÖREVE BARTIN’DA BAŞLADI BARTIN’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

1992 yılında yeni il olan Bartın’da kurucu İl Müdürü olarak görev yaptım. 2002 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı birleşince iki il müdürlüğünün birleştiren kurucu İl Müdürü oldum. Görev sürem içerisinde; Bartın İlinde; İl Müdürlüğü, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü,   İlçe ve Belde Kütüphaneleri kuruluşlarını gerçekleştirdim. Sokak Sağlıklaştırması, Tescilli Kültür Varlıklarını restorasyonu, Bartın Kültür Merkezinin temeli atılıp açılışı da yapılmıştır. Faaliyetlerini sürdürmektedir. Kültür ve Sanat faaliyetleri olarak;  7-15 yaş çocuklarımız için Eğitimde yaratıcı drama, Tiyatro, Mandolin, Gitar, resim kursları açtık. Bartın Bölge Tiyatrosunun kurduk. Uluslar arası boyuta ulaşan Tiyatro Festivalini geleneksel hale getirdik. Belgesel Sinema günleri, Sinema günleri,  yerel ve ulusal yazarlar ile edebiyat söyleşileri ve imza günleri düzenledik. İl düzeyinde kurulu Belediyelerin festivallerine katkıda bulunduk.

İlçe Belediyelerinin festivallerine projeler yaptık koordinasyonunu sağladık. İlçe ve Belde Belediye Başkanlarına kültür, sanat faaliyetleri, kültür varlıklarının korunması, restorasyonu ve benzeri konularında danışmanlık yaptık. 13.yüzyıldan günümüze yaşatılan geleneksel el sanatı Tel Kırmaya coğrafi işaret alarak marka olmuştur. . Bölgeyi Uluslar arası turizm fuarlarına katılarak tanıtımını sağladık Yörenin tanımı için TV programları, tanıtıcı yayın ve öd’ler hazırladık. Etkin bir şekilde dağıtımını yaptık. Bölgenin tanıtımına vesile olan Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ın başrollerini oynadıkları “Gönderilmemiş Mektuplar”  Kenan Işık ve Aydan Şener tarafından başrolü oynanan “Fikrimin İnce gülü” televizyon dizisinin çekimlerine önemli desteklerimiz oldu. Bölgenin turizm değerlerinin tanıtımına ve turizm yoğunluğuna önemli katkısı olmuştur.

TEKİRDAĞ’DA YÜZLERCE ORGANİZASYON YAPTI

2010 yılında Tekirdağ’a İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandım. Görev başladığımda yirmi yıl önce temeli atılmış su basmanı seviyesinde Kültür Merkezi, çatısı olmayan dört duvar Şarköy kültür Merkezi ve kabası bitmiş atıl durumda Muratlı Kültür Merkezi inşaatlarını buldum. Bu inşaatları mümkün olan en kısa süre içerisinde İlimiz Milletvekillerinin de katkıları ile bitirilmiştir. Şu an bünyesin de; Yetişkinler ve çocuklar için kütüphane, çok amaçlı salonları, sergi salonları, her yaştan insanımızı eğitildiği sanat eğitimi kursları ile aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedirler.

Tekirdağ’ın tanıtım için broşür, tanıtım CD, turizm haritası, kültür varlıkları envanteri, Kalkınma Ajansının katkıları ile 360 derece turizm portalı, Kanun Sultan Süleyman’ın Sarbanbaşı Sarban-ı Ahmet Divanı baskısı gerçekleştirilmiştir. Uluslar arası Emit Turizm Fuarı, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, Ankara Turizm Fuarı, Ankara El Sanatları fuarlarına düzenli olarak görev yaptığım sürelerde katılım sağlanmıştır. Bu fuarlara katılımda İl Özel İdaresi, Tekirdağ Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Trakya Kalkınma Ajansı ve Adem Dalgıç dönemi Tekirdağ Belediyesi, Ekrem Eşkinat dönemi Süleymanpaşa Belediyesinin katkıları olmuştur.

Tekirdağ İlinde görev sürem içerisinde ayrıca kültür ve sanat faaliyetleri içerisinde, Opera Şan konserleri, Neşet Ertaş anma gecesi düzenlenmiştir. Yerli kitapevleri ve Tekirdağ dışı yayınevleri,  Tarih Kurumu, İş Bankası Yayınları, Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlarının katılım sağlandığı Kitap Fuarları düzenlenmiştir. Kitap Fuarlarında yerli yazarlarımız ve Uluslar arası tanınmış yazarlar ile imza günleri ve söyleşi günleri yapılmıştır. Ayrıca fuarlarımıza katılım sağlayan yazarlarımızla; Namık Kemal Üniversitesi – Kütüphane Daire Başkanlığı iş birliği ile üniversite öğrencilerine, İl Merkezi ve İlçelerimizde söyleşi ve imza günleri düzenlenmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü rehberliğinde kırsal bölgelerde eğitim gören İlköğretim okulu öğrencilerimiz ile çocuk kitapları yazarları buluşturulmuştur. Çocuk kitapları yazarları öğrenciler söyleşi ve kitap hediye etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. 

Ekrem Eşkinat dönemi Süleymanpaşa Belediyesinin bazı kültür sanat etkinliklerine tarafımdan hazırlanan projeler ile katkıda bulunulmuştur. Örneğin;” Ankara Olgunlaşma Enstitüsü-Atatürk kıyafetleri defilesi”, Gülsin Onay Piyano günlerine dönüşen “Gülsin Onay Konseri” , “Yıldız İbrahimova Konseri” , Kiraz Festivalinde kurulan” Kültür Çadırı ve Yerli ve Ulusal Yazarlar ile imza ve söyleşi günleri.“ v.b…

Prof.Dr. Neşe ATİK tarafından Karaevli Altı bölgesinde Trakların ilk yerleşim yeri olan Heraion Teikhos Antik Kenti arkeolojik kazısı, Müze Müdürümüz Önder Öztürk kazı Başkanlığında yapılan Marmara Ereğlisi-Perinthos Antik Kenti arkeolojik kazıların destek verilmiştir. Perinthos kazısı bitirilmiş, ören yeri olarak ziyarete açılması için hazırlanan proje halen ödenek beklemektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Fırkanın kuruluşunu yaptığı tarihi Kışla binalarını “19.FIRKA MÜZESİ” yapmak için girişimlerimiz olmuştur. Mevcut binalardan bir tanesi Sağlık Bakanlığı tarafından Bakanlığımıza geçici tahsisi yapılmıştır. İstanbul Röleve Müdürlüğü tarafından yapılacak müze için proje keşif çalışması da yapılmıştır. Ancak söz konusu binaları geçici tahsisi yerine, tarihi kışla binalarının tümüyle Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilememesi nedeniyle bu projemiz maalesef gerçekleştirilememiştir.                                                                                                                       

Anadolu Sigorta’nın “Bir usta bin usta” projesi kapsamında Karacaklavuz Beldemizde kurulu bulunan ve geleneksel Dimi Dokumaları üretimi yapan El Sanatları Kadın kooperatifine destek verilmiştir. Turizm ve El sanatları fuarlarında tanıtımları sağlanmıştır.

“TAKDİR SÜLEYMANPAŞA ERKİNİNDİR”

Kamu yönetiminde görev yaptığım sürelerde edindiğim birikimlerimle bölgemizin, kültür, sanat, sosyal yaşam, kültür varlıklarının restorasyonu, sokak sağlıklaştırma projelerinin gerçekleştirilmesi,  turistlik değerlerin gün yüzüne çıkarılıp tanıtılması, Tekirdağ’ın özelinde ise Süleymanpaşa’nın bir marka değeri kazandırılması için katkım olacağını düşündüm. Bu konuda sorumluluk hissederek Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı oldum. Takdir edilirse katkım olacağına inanıyorum. Ayrıca kamudaki görev alanlarımla ilgili birikimlerimin yanından Sosyal Demokrasi Vakfı-Yerel Yönetimler Okulunda da eğitim aldım. Takdir Süleymanpaşa erkinindir.“

Güven Tekirdağ Gazetemiz ve Tekirdağ Canlı Haber İnternet Haber Sitemiz Köşe Yazarı Emekli Kültür Ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş’ı tebrik eder, çıktığı yolda başarılar dileriz.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam