“ERASMUS İLE LETONYA’YA GİDEN ÖĞRENCİLERİN PARALARINA ÇÖKTÜLER” İDDİASI YALAN ÇIKTI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 12:04

“ERASMUS İLE LETONYA’YA GİDEN ÖĞRENCİLERİN PARALARINA ÇÖKTÜLER” İDDİASI YALAN ÇIKTI

reklam
“ERASMUS İLE LETONYA’YA GİDEN ÖĞRENCİLERİN PARALARINA ÇÖKTÜLER” İDDİASI YALAN ÇIKTI
Son Güncelleme :

29 Şubat 2024 - 14:33

403 views
reklam -->

Tekirdağ’dan Erasmus Programı ile Letonya’ya giden 21 öğrencinin AB tarafından gönderilen parasının öğrencilere vermediği iddia edilen Okul Yönetimi hakkında soruşturma tamamlandı. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ulusal Ajans tarafından gerçekleştirilen soruşturma sonrası savcılık da inceleme başlatırken iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCISININ PARALARA ÇÖKTÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Söz konusu iddiada Proje kapsamında öğrencileri yurtdışına götüren okul müdürü ve müdür yardımcısı öğrencilerin paralarına “Çöktüğü” böylelikle görevi kötüye kullandığı iddia edilmişti.

TÜM PARA GİRDİ ÇIKTISI KURUŞU KURUŞUNA İNCELENDİ

Konuyla ilgili kesinleşmiş yargı kararında “Bahse konu olan “öğrencilerin alması gereken paraları kendilerine vermedikleri iddiası” ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme sonucunda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Şikayeti yapanların herhangi bir ödeme almadıklarını beyan etmelerine karşın kendilerine ödeme yapıldığı ve bu ödemelerin yapıldığını gösteren tutanaklar karşılıklı olarak imza altına alındığı, (İmza tutanakları dosyada yer almaktadır.) İncelenen tüm hesaplarda herhangi bir eksik bakiye bulunmadığı, öğretmenlerimizin sorumlu oldukları görevlerini gereği gibi yerine getirdikleri ve hibe sözleşmesine uygun şekilde hareket edildiği, Ulusal Ajans İzleme ve Denetim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenmiş Yerinde Kontrol raporlarında şikayet konusu iddia ile ilgili olumsuz bir tespitte bulunulmadığı, proje hibelerinin harcamalarına ait belgelerin usulüne düzenlendiği, faturaya dayalı ödeme yapıldığı ve ödeme kayıtlarının tutulduğu, artan hibelerin öğrencilere iade edildiği, proje sürecinde öğrencilere yapılan ödemelere ilişkin tutanakların düzenlendiği, öğrencilerin hak ettikleri paraların kendilerine ödendiği, öğretmenlerimizin usulsüz bir işlem tesis ettiklerine dair herhangi bir tespit bulunmadığı açık bir şekilde kararda ifade edilmiş olup kovuşturmaya gerek olmadığı kararına varılmıştır.” İfadeleri kullanıldı.

İLK ANDAN BERİ OKUL YÖNETİMİNİN YANINDA OLAN EĞİTİM İŞ’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olay sonrası okul yönetimi hakkındaki iddialara karşı üyelerinin ilk andan beri yanında olan Eğitim İş Tekirdağ Şubesi bir açıklama yayınlarken yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğitimiş olarak iddialar ortaya atıldığı ilk günden itibaren gidip öğretmenlerimizle konuşup masum olduklarına inandık. Daha sonra her platformda öğretmenlerimizin masumiyetini savunduk. Bu ahlaksız iftirayı atanların daha önce çalıştığı okulun konumundan faydalandığı, otellerden bedava tatil talep ettiği bu ortaya çıkınca da okul müdürlüğü tarafından hakkında soruşturma başlatıldığı ve bu soruşturma sonucunda da görev yeri değiştiği bilinmektedir.

“EĞİTİM İŞ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ HAKLININ VE DOĞRUNUN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEK”

Bu cezanın intikamını almak için masum insanlara, görevini onuruyla yağan devlet memurlarına çirkin iftiralarda bulunanlarla siyasi rant uğruna bu iftiraya ortak olanlarla ve olayın aslını her iki taraftan dinlemek yerine tek taraflı iftiralara kuşak veren ve bu saikle hareket eden herkese karşı hukuki haklarımızı kullanacağız.

Eğitim İş her zaman olduğu gibi haklının ve doğrunun yanında durmaya devam edecek, hakkını sonuna dek arayacaktır. Şimdi bu iftira sahiplerine düşen şey tüm kamuoyu önünde öğretmenlerimizden özür dilemektir.”

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam