EĞİTİM SEN TEKİRDAĞ ŞUBESİ 12. OLAĞAN GENEL KURULU’NU GERÇEKLEŞTİRDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 03:04

EĞİTİM SEN TEKİRDAĞ ŞUBESİ 12. OLAĞAN GENEL KURULU’NU GERÇEKLEŞTİRDİ

reklam
EĞİTİM SEN TEKİRDAĞ ŞUBESİ 12. OLAĞAN GENEL KURULU’NU GERÇEKLEŞTİRDİ
Son Güncelleme :

27 Kasım 2023 - 12:50

517 views
reklam -->

Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi, 12. Olağan Genel Kurulu’nda üyeleri ile bir araya gelip genel kurul sürecini tamamladı.

Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi’nde gerçekleşen genel kurul, divanın oluşturulması ile başlarken KESK Tekirdağ Sözcüsü ve Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı katılımcılara yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

KESK Tekirdağ Sözcüsü ve Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı konuşmasında şunları söyledi:

KAMİL SARI: “SELAM OLSUN…”

45 aylık 11. dönem Sendika Şube Yürütme görevimizi başladığımız ekiple tamamladık. Selam olsun buradan; emek ve demokrasi mücadelesinde yitirdiklerimize, Başöğretmen büyük önderimiz Atatürk’e, 3 fidana, gezide ölümsüzleşenlere, selam olsun emeği için, hakkı için, iş güvencesi için, demokrasi için, özgürlük için, laik yaşam için direnenlere, 10 Ekimde bizden çalınan canlarımıza, Fakir Baykurt’a, Tonguçlara, Boğaziçi üniversitesinde cesurca direnen hocalarımıza, devrim uğruna düşenlere; yakın dönemde pandemi ve depremlerde yitirdiğimiz canlara, haksız ve hukuksuzca tutsak edilenlere, sürgüne gitmek zorunda bırakılan dostlarımıza,   KHK mağduru yoldaşlarımıza, dava katılımcısı olduğumuz Tekirdağ Sarılar tren katliamında yitirdiklerimize, vefat eden tüm üye ve dostlarımıza… Anıları ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyor, onlara şükranlarımı sunuyorum.

“ANAYASA DARBESİYLE YÜZ YÜZEYİZ”

 Bizler, bu ülkede demokrasiyi sarsılmaz bir biçimde savunmuş, gelmiş geçmiş her darbeye karşı olmuş, bu darbelerin de en fazla mağduru haline getirilmiş emek, meslek örgütleri, demokrasi güçleri, demokratik kitle örgütleri üyeleriyiz. Bildiğiniz gibi, bu günlerde de 7 Haziran seçimlerinden beri yine darbe üstüne darbelerle, Anayasa darbesiyle yüz yüzeyiz. 15 Temmuz darbe girişimini lütfe çeviren AKP, OHAL-KHK uygulamaları ile temel hak ve özgürlükleri rafa kaldırdı, ülke neredeyse yarı açık cezaevine dönüştürüldü, üniversiteler saldırıya uğradı, yüz binin üstünde kamu emekçisi işinden atıldı, binlerce dava açıldı, aydınlar, gazeteciler, siyasetçiler tutuklandı. Yandaş/havuz medyası dışında neredeyse bütün medya susturuldu. Bu zulüm ve tutuklamalar günümüzde de devam ediyor.

“BU ZULÜM ELBET BİTECEK”

Kamuya ait olan ne varsa el konuldu varlık fonuna devredildi. On binlerce sendika üyesi, sendika yöneticisi, akademinin pek çok hocası, hem de hocaların hocaları görevden alındı. Üniversitelerin açıkça içi boşaltıldı. Şubemizden de 31 öğretmen 1 akademisyen üyemiz sadece sendikal haklarını kullandıkları için hukuksuzca, gerekçesi bile açıklanmadan ihraç edilmişlerdi. O günden bu güne hukuki mücadelemiz neticesinde 28 i yakın zamanda göreve iade edildiler. Maddi manevi tazminat davaları devam ediyor. 2 sini maalesef yitirdik. Kazım ÜNLÜ ve Mehmet Nasır Sönmez ruhları şad olsun tekrar. 4 arkadaşımız Ret aldı. 3 ü yurtdışında yaşıyor. Bu zulüm elbet bitecek, onlar da eski görevlerine döneceklerdir. Hem de daha güçlü dönecekler.

“KESK ÜYELERİ OLARAK MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ”

Mevcut muktedir siyasi iktidarın, yıllardır eğitimin dinselleştirilmesine ve ticarileştirilmesine karşı direnen, laik-bilimsel eğitimi savunan, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten eğitim ve bilim emekçilerinden intikam alırcasına hareket etmesine, İstanbul sözleşmesini yok saymasına, Bakanlığın ÇEDES gibi birçok kabul edilemez gerici proje ve protokollerle bu düşüncelerini artarak yayma politikalarına karşı ayaktayız. Kamusal eğitimden uzak, iş güvencesiz, ücretli çalıştırma mantalitesi ve istihdam politikasıyla emek sömürüsünü artıran bu zihniyete karşı mücadelemiz devam ediyor, edecek. Öğrencilerin nitelikli eğitim hakkı ve geleceğinin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Gerekli ve çözümü çok kolay olan öğrencime temiz su, ücretsiz bir öğün yemek talebimizi gündemden düşürmeyeceğiz.

Bu günlerde yeniden Anayasa değişikliğini gündeme soktular. Kafalarında olanı bizler biliyoruz. Emeğe, doğaya, laik yaşama, kadın haklarına ve topluma dönük saldırıların tavan yapacağı bu dönemde de KESK üyeleri olarak mücadeleyi büyüteceğiz.

Eğitim Sen; ülke ve halka karşı sorumluluklarının gereği olarak tüm emek ve demokrasi güçleriyle omuz omuza yürüyüşünü bundan önce olduğu gibi, aynı anlayışla ve mücadeleyi büyüterek sürdürecektir. Bölge ve ilimizde de içinde bulunduğumuz Trakya platformu, Tekirdağ Kadın Platformu, Tekirdağ STK Birliği, Disk, Kesk, Tmmob ve Ttb öncülüğünde kurduğumuz şubeler platformuna, Velider e ve emek ve demokrasi mücadelemizde yan yana duracağımız diğer sendika, dernek ve odaların ve siyasi partilerin faaliyetlerine desteğimiz, yerel basınımızla iletişimimiz sürecektir.

“ŞUBE YÜRÜTME VE ORGANLARDA GÖREV ALACAK ARKADAŞLARA DA BAŞARILAR DİLİYORUM”

12.Olağan Genel Kurulumuz emek, barış, laik yaşam ve demokrasi mücadelesine katkı sunacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle katılım ve desteğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, 11. Dönemde görev alan şube, ilçeler ve işyerleri temsilci ve üyelerimize, şube çalışanımıza, sendika avukatımıza emeğinize yüreğinize sağlık diyorum. Bu gün burada yeni dönem için oluşacak şube yürütme ve organlarda görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. Saygılarımı sunuyorum.”

KESK Tekirdağ Sözcüsü ve Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı’nın konuşmasının ardından Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu’na katılan misafirlere söz verilirken yürütme, disiplin, denetleme kurulları ve genel merkez delegeleri için oylama yapıldı.

Yapılan oylama sonucunda yürütme, disiplin, denetleme kurulları ve genel merkez delegeleri şu isimlerden oluştu:

YÜRÜTME KURULU: Barış Uğurlu – Özgün Lebe – Özgür Keysan – Zeynep Set – Cevahir Öztürk – Öktay Özçelik – Mehtap Alço

DİSİPLİN KURULU: Ayşegül Duman – Eylül Yeniocak – Yaşar Yıldırıcı

DENETLEME KURULU: Bilal Yeniocak – Belgin Akdeniz – Tuğçe Uğurlu

GENEL MERKEZ DELEGELERİ: Ayşegül Duman – Özgür Keysan – Kamil Sarı – Gamze Dinigüzel

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam