DOÇ. DR. ALİ İHSAN ERDAĞ: “MÜCADELEM HEPİMİZ İÇİN” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 10:52

DOÇ. DR. ALİ İHSAN ERDAĞ: “MÜCADELEM HEPİMİZ İÇİN”

reklam
DOÇ. DR. ALİ İHSAN ERDAĞ: “MÜCADELEM HEPİMİZ İÇİN”
Son Güncelleme :

26 Nisan 2022 - 3:28

1.194 views
reklam -->

Türkiye’nin değerli Ceza Hukukçusu Doç. Dr. Ali İhsan Erdağ, sevgili eşi Şehla Erdağ ve çocuklarıyla katılım gösterdiği, oldukça samimi bir ortamda düzenlediği iftar yemeğinde; çoğunluğu basın mensubu olan sevenleriyle bir araya geldi.

ERDAĞ: “ÖNÜMDE İKİ YOL VAR”

Adaletin savunucusu Avukat Doç. Dr. Ali İhsan Erdağ: “Önümde iki yol var bunlardan biri akademisyenlik diğeri siyaset. Ya Ceza Hukuku Profesörü olarak bir üniversiteye atanacağım ya da aktif siyaset yapacağım” dedi.

“TÜRKİYE SİYASETEN ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR”

Sözlerine Türkiye’nin son dönemdeki durumuna dikkat çeken Doç. Dr. Erdağ: “Herkesin bildiği gibi Türkiye siyaseten zor günler geçiriyor. Son yıllarda özellikle bu son iki yılda hele hele son 4 ayda yaşanan dalgalanmadan ve belirsizlikten, bu duruma neden gelindiğinden nereye kadar gideceğinden emin olamıyorum. İçinde bulunduğumuz Başkanlık Sistemini anayasal ve yasal isimlendirmesiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini; teoride, pratikte; siyaseten ve ekonomik açıdan Türkiye’nin istikbali açısından destekleyebileceğim noktadan uzak görüyorum” ifadelerinde bulundu.

“MÜCADELEM SADECE KENDİ ÇOCUKLARIM İÇİN DEĞİL HEPİMİZİN ÇOCUKLARI İÇİN”

Ekonomik olarak günümüz hayat pahalılığından dem vuran Doç. Dr. Erdağ, Siyaseten yapılan ötekileştirmenin ise haddinden fazla olduğunun altını çizerek: “Toplumsal yaşanmışlığın ve olası istikbal beklentisinin içerisinde olmak zorundayım. En az sizler kadar. Üniversiteye dönüp profesörlüğümü aldığımda herhangi bir engel olmamasına rağmen kişisel görüşüm doğrultusunda aktif siyaset yapmam. Siyaseti tercih edip pozisyon alırsam; milletvekilliği, belediye başkanlığı gibi bu sefer de profesör olamıyorum. Böyle bir ikilemin içerisindeyim. Sevgili eşim ile birlikte aylardır bu hususta kararın eşiğindeydik. Yapı olarak muhalif kanatta yer alıyorum. Bugün itibariyle İyi Partiliyim. Ancak bugün itibariyle ne milletvekilliğine ne de belediye başkanlığına aday adayı değilim. Süreçte durum ne olursa olsun bir hukukçu olarak mücadelem sadece kendi çocuklarım için değil hepimizin çocukları için olacaktır” şeklinde konuştu.

Hayırseverliği ile gönüllere taht kuran Doç. Dr. Ali İhsan Erdağ, 27 Nisan 2022 Çarşamba günü Tekirdağ Barbaros Meydanı’nda düzenleyeceği herkese açık iftar yemeğine tüm Tekirdağ halkını davet etti.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam