DEFİNECİLER NAİP’TE YAKAYI ELE VERDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 03:01

DEFİNECİLER NAİP’TE YAKAYI ELE VERDİ

reklam
DEFİNECİLER NAİP’TE YAKAYI ELE VERDİ
Son Güncelleme :

12 Haziran 2022 - 11:12

834 views
reklam -->

Tekirdağ Süleymanpaşa’nın Naip Mahallesi’nde lahit (Anıt mezar) bulmaya yönelik izinsiz kazı yapanlara yönelik yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda durdurulan araçlarda arama yapan ekipler çok sayıda çapa, kürek, demir çubuk vb kazı malzemeleri ele geçirdiler.

Çevrede araştırma yapan emniyet güçleri eski kilise olduğu düşünülen yıkıntılar civarında mezar boyutlarında kazı yapılmış alanlar da bulurken olayla ilgili 2863 Skm Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereğince S.Y-S.A-M.İ-İ.S-E.A-E.K-B.N-D.K-M.V-C.S ‘yi gözaltına aldı.

138 ADET TARİHİ ESER BULUNDU

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri aldıkları ihbar doğrultusunda Malkara uygulama noktasında durdurdukları araçta yaptığı aramada çok ayıda tarihi eser ele geçirdi.

İstanbul plakalı araçta 4 metal yüzük, 134 sikke bulan emniyet güçleri E.A-Ş.K isimli şahıslar hakkında 2863 Skm Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereğince inceleme başlattı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam