CHP’Lİ AYCAN GÜNDÜZ: “HALK EKMEK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 11:54

CHP’Lİ AYCAN GÜNDÜZ: “HALK EKMEK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından Halk Ekmek Fabrikası kurulacağının müjdesini yinelerken; “Halk Ekmek, Kadir Başkanımızın bir süredir yaptığı bir çalışmadır. Fizibilite raporları da vardır. Bu noktada Kadir Başkanımızla istişare ettik. Kendisine bu durumun nasıl olacağını sorduk ve bize Halk Ekmek kuruluş için çalışmaların başladığını söyledi” dedi.

reklam
CHP’Lİ AYCAN GÜNDÜZ: “HALK EKMEK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI”
Son Güncelleme :

20 Aralık 2021 - 11:12

275 views
reklam -->

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz, birkaç gün önce gündeme taşıdığımız ve büyük ses getiren -TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “GERÇEK” HALK EKMEK FABRİKASI KURUYOR- haberi ile ilgili Tekirdağ Canlı Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

“ŞU EKONOMİK KOŞULLARDA ON BİNLERİ BULACAK BİR RAKAM ORTAYA ÇIKIYOR”

Halk Ekmek konusunun uzun bir süredir gündemlerinde olduğunu belirten Başkan Gündüz, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in halk ekmek fabrikası kurmaktan sınırlı sayıda fişle ekmek verme sistemine geçişi ile ilgili de görüşlerini belirtirken; “Aslında ilk etapta biliyorsunuz Sayın Cüneyt Yüksel’in bir açıklaması oldu fırıncıları toparlayarak. Bir buçuk liraya ekmek vereceğini söyledi. Bu iki taraflı bir konu. Bir buçuk liraya kimler alabilecek? Burada cevabı videoda biraz verdiğini fark ettik. Dedi ki bana gelip ekmek alacak kadar durumum yok diyen her vatandaşa vereceğim. Bu ne kadar sayı? Bunu hepimiz biliyoruz ki şu ekonomik koşullarda Tekirdağ Süleymanpaşa için konuşursak on binleri bulacak bir rakam ortaya çıkıyor işsizlik ve son kriz ile birlikte. Ekrem Başkanımızın kurduğu Aşevi sayesinde zaten 800-860 kişiye yemek ve ekmek gidiyordu. Cüneyt Bey bu sayıyı 1300’e çıkardığını ifade etti. Bu artışa değerlendirdiğimizde ekmek ihtiyaç sayısını çok net görebiliyoruz. ‘Bunların hepsini verebilecek mi?’ sorulardan biri buydu.” dedi.

“BİR BUÇUK LİRAYA ÜRETEBİLİYORLAR MI BU EKMEĞİ?”

Başkan Yüksel’in sisteminde fırıncıların bir buçuk liraya ekmek üretimi yapması konusunu incelediklerini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz; “Fişi verdikten sonra bunu karşılayacak olan fırıncılar nasıl yapacak? Bir buçuk liraya üretebiliyorlar mı bu ekmeği? Baktığımızda Süleymanpaşa genelinde bulunan fırıncıların bir kısmının da bu çalışmaya girmediğini gördük. Girmeyen kişilerin arasında durumu iyi olanları da var. Onlar göze alıp giremezken buradaki fırıncılar nasıl girebildiler neye inandılar neye güvendiler. Bunu da bilemediğimiz için önce bu konuyu bir eleştirdik.” diye konuştu.

“HALK EKMEK KADİR BAŞKANIMIZIN BİR SÜREDİR YAPTIĞI BİR ÇALIŞMADIR”

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Halk Ekmek Fabrikası kuracağı müjdesine de açıklık getiren Gündüz; “Halk Ekmek, Kadir Başkanımızın bir süredir yaptığı bir çalışmadır. Fizibilite raporları da vardır. Bu noktada Kadir Başkanımızla istişare ettik. Kendisine bu durumun nasıl olacağını sorduk ve bize Halk Ekmek kuruluş için çalışmaların başladığını söyledi kendi görüşmemizde. Biz de bunu başkanımızın tabii ki de izniyle vatandaşımız ile paylaştık. Fizibilite çalışması olan bir hazırlığın start aldığını söyledik. Bundan sonrasını da Kadir başkanımız detaylandırıp müjdeleyecektir. O noktada bizim bir bilgi vermemiz doğru olmaz. Büyükşehir belediyemizin, Kadir Başkanımızın çalışmasıdır.” ifadelerini kullandı.

“CHP’Lİ BELEDİYELER TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR”

“Kadir başkanımız ile görüşmelerimiz devam ediyor, çalışmalarını da yakın takip ediyoruz.” diyerek açıklamalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz; sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “ Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi CHP’li belediyeler tıkır tıkır çalışıyor. Kadir başkanımız Süleymanpaşa özelinde söyleyeyim yapacağı ve yapmaya vadettiği birçok şeyi tamamlamak üzere. Bunların içinde hizmet binamız var. Büyükşehir Belediyesinin yeni binası şu an yapılmaya kalksa 3 katı para ödenecek bir kalitede. Otogar binamız var. Süleymanpaşa ilçemiz kurumsallaşmak da ve bu noktada Kadir başkanımızın büyük emeği var. Halk Ekmek noktasında da elinden geleni yapacağını inanıyorum.”

Ahmet Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam