ÇAYIR TIRTILINA KARŞI MUSTAFA YEL’DEN İKİNCİ HAMLE - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:29

ÇAYIR TIRTILINA KARŞI MUSTAFA YEL’DEN İKİNCİ HAMLE

reklam
ÇAYIR TIRTILINA KARŞI MUSTAFA YEL’DEN İKİNCİ HAMLE
Son Güncelleme :

15 Temmuz 2022 - 14:04

114 views
reklam -->

AK Parti MKYK ve İçişleri Komisyonu Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, özellikle Tekirdağ bölgesinde gözüken ve ayçiçeğini kısa bir sürede yok eden çayır tırtıllarına karşı ikinci kez girişimde bulundu.

İLK GÖRÜŞMEDE DRON İZNİ ÇIKARTTI

Birkaç gün önce konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Mustafa Yel; “Tekirdağ’ da ayçiçeklerinde görülen çayır tırtılı zararlısı İle mücadele edebilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı dün yayınladığı bir genelge ile drone ile mücadeleye izin vermiştir. Bu kapsamda bugün Tarım İl Müdürümüz Sn. Oktay Öcal ve Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdür Vekili Sn. Neşe Sarılgan’la yaptığım görüşmeler neticesinde tırtıl zararlısının görüldüğü yerlerde Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürlüğümüze ait dronelardan çiftçimizin yararlandırılması konusunda mutabakata vardık .” ifadelerini kullandı.

TARIM VE ORMAN BAKANI İLE TEKRAR GÖRÜŞTÜ

Çayır tırtılı ile mücadelenin bazı noktalarda yetersiz kalması üzerine tekrar harekete geçen Mustafa Yel, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ile tekrar görüşme gerçekleştirdi.

MUSTAFA YEL ÇOK ACİL İLAVE DRON İSTEDİ

Vekil Yel; Tarım ve Orman Bakanı ile ilgili görüşmesine dair “ Sn. Bakanımıza Tekirdağ’daki mücadele ilgili son durumu aktararak halihazırda kullanılan 10 dron ilave olarak yeni dronların mutlaka acil olarak bölgemize intikal ettirilmesinin zaruri olduğunu hatırlattım. Kendisi de zaten yarın ilimize yeni dronların gönderileceğini ifade ettiler.” açıklamasında bulundu.

“ARILARIN ZARAR GÖRMEMESİNİN DE ÖNEMLİ”

Sözlerine devam eden AK Parti MKYK ve İçişleri Komisyonu Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Bunun yanı sıra mücadelede kullanılan ilaçlardan arıların zarar görmemesinin de önemli olduğunu vurguladım. Bakanlığımızın da bu konularda hassas olduğunu ve arılara zarar verilmemesi için çaba sarf edildiğini Sn. Bakan Yardımcımız ifade ettiler. Bu konulara ilave olarak zarar gören ayçiçeği alanlarının TARSİM kapsamına alınmasını talep ettim ve Sn. Bakan Yardımcımız Nihat Pakdil bu hususun mümkün olabileceğini ve üzerinde çalıştıklarını ifade ettiler. Konuyu büyük bir hassasiyetle takip eden Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi başta olmak üzere Bakanlığımızın tüm yetkililerine  teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam