Banarlı’dan çıkan İsviçre çakısı… TEK USTA ÇOK İŞ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 10:17

Banarlı’dan çıkan İsviçre çakısı… TEK USTA ÇOK İŞ

reklam
Banarlı’dan çıkan İsviçre çakısı… TEK USTA ÇOK İŞ
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2022 - 3:48

310 views
reklam -->

Hepimizin bildiği çok amaçlı İsviçre Çakısı’nın insan halini Tekirdağ’da bulduk. Banarlı’da doğan Tekirdağ’da yaşayan Türkiye’nin her iline hatta birçok ilçesine giden, dünyanın 10 farklı ülkesine kaliteli işçiliği sayesinde davet edilen İsmail Ertan Ustayı tanıyacağız bu sayımızda.

İsmail Ertan namıdiğer İsmail Usta. Sırlarını sormadan önce tanıyalım seni. Kimdir İsmail Ertan? Nerede doğmuştur? Kaç yaşındadır? Asıl mesleğin nedir?

-1961 yılında Banarlı’da doğdum. 61 yaşındayım. Asıl işim makine bakım onarım. Torna, kaynak, elektrik makine bakımı ve kurulumu, tamir servisi olarak çalıştım/çalışıyorum.

Peki sana “İsviçre Çakısı” denmesindeki asıl sebep olan işlere geçişin nasıl oldu İsmail Usta?

-Makine işlerinin yanı sıra boşta kalan zamanımda kendime ufak tefek tadilat işleri yapıyordum. Çoğunluğu hobi amaçla üretimler gerçekleştiriyordum. Makine işlerinin azalmaya başlaması, maddi sıkıntılar ve yaptığım çalışmaları görenlerin talepleri doğrultusunda yaklaşık 25 yıl önce boya, badana, tamirat ve tadilat işlerine de girdim.

Yaptığın işleri açık olarak yazmaya kalksak neler söylersin?

-Ayran dolum makineleri, bakliyat, kuruyemiş paketleme makineleri başta olmak üzere birçok makine konusunda uzmanım diyebilirim. Boya, badana, tamirat, tadilat (duvar kırma, duvar örme, sıva, alçıpan, fayans/seramik, elektrik, su, dekorasyon) konularında da elimden her iş gelir.

Bu kadar çok şehir gezmende bu kadar farklı ülkeye davet edilmendeki sır nedir usta?

-25 yıldır bu işi kaliteli bir şekilde yapıyor olmam sanırım en büyük etken. İnsanlar artık her bir iş için ayrı ayrı ustalar ile çalışmak istemiyorlar. Hem maliyet hem de zaman açısından bu sorun oluyor. Yaptığım anahtar teslim işler kalite ile buluşunca tercih sebebi olmamı sağlıyor.

Peki insanlar sana nasıl ulaşıyor?

-Genel olarak kulaktan kulağa yayılan bir sistem var. Yapılan iş beğenildikçe insanlar kendi çevresi ile paylaşıyor. Boş dairede mutfak mobilyalarına varan bir hizmet veriyoruz. Bir çok işin eş zamanlı olarak anahtar teslim şeklinde verilmesi insanların hoşuna gidiyor. Tek usta ile çok işi kısa zamanda kaliteli bir şekilde çözmek bir mutluluk sebebi. Bu sayede çok da reklama ihtiyacım olmuyor. Fakat hem dönemin şartlarına uymak adına hem de yaptığımız işleri insanlara göstermek için “boya badana ve hertürlü tamirat tadilat işleri” adından Facebook’ta bir de sayfa açtım. İsteyen herkes hem sayfadan hem de 05546704489 numarasından ulaşabilir.

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz İsmail Usta, çalışmalarında başarılarının devamını dileriz.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam