“ATATÜRK’ÜN TARIM VİZYONU İLE ÜRETİMİ ŞAHLANDIRALIM” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

2 Kasım 2024 - 10:54

“ATATÜRK’ÜN TARIM VİZYONU İLE ÜRETİMİ ŞAHLANDIRALIM”

reklam
“ATATÜRK’ÜN TARIM VİZYONU İLE ÜRETİMİ ŞAHLANDIRALIM”
Son Güncelleme :

25 Ağustos 2022 - 20:58

258 views
reklam -->

Tekirdağ Kent Konseyi ile Tekirdağ Dayanışma ve Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka’nın konuşmacı olarak katıldığı “Atatürk’ün Tarım Vizyonu” konferansı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Şener Saygın, Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz, İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, Deva Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Gül Kantarcıoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş 2 saat süren konferansta yerini aldı.

Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Berrin Başol ve TEDAY Başkanı Ali Korkmaz, Atatürk’ün tarımda kalkınma devrimlerinin önemi konusunda giriş konuşmalarını yaparken İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka birbirinden değerli açıklamalarda bulundu.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BATAKLIK VE ÇORAK HALDE BULUNAN TOPRAKLARI BİLE VERİMLİ HALE GETİRMİŞTİR”

Atatürk’ün Tarım Vizyonu, Cumhuriyet Vizyonuyla özdeştir diyen Prof. Dr. Tamer Dodurka; “Sadece tarımsal gelişmeyi değil aynı zamanda maraba bir toplumu, millet haline getirip kalkındırmayı hedeflemiştir ve üst düzey başarı göstermiştir. Cumhuriyetin kalkınma hamlesinin odak noktası ülkenin %80’i olan köylünün tek geçim kaynağı, ülkenin en önemli gelir kaynağı ve ihraç kaynağı olan tarımdır. Bugün Türkiye’de tarımsal kalkınma konusunda ihraç eden pozisyonundan ithal eden konuma geldiysek tamamen yanlış tarım politikaları yüzündendir. Öyle ki Mustafa Kemal Atatürk, bataklık ve çorak halde bulunan toprakları bile verimli hale getirmiştir.” dedi.

“HER ŞEYDEN ÖNCE İNSANLARIN LİYAKATİNE BAKMAYI ÖĞRENMELİYİZ”

Ekonomide tarımsal sanayinin gelişmesiyle yine eski performansların yakalanabileceğini savunan Dodurka; “Her şeyden önce insanların siyasi görüşlerine değil liyakatine bakmayı öğrenmeliyiz. Siyasi parti bağnazlığını ve arabesk siyaseti bir kenara bırakmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini, disiplinini, azim ve kararlılığını rehber edinmeliyiz. Atatürk’ün önemle üzerinde durduğu dry farmingi, ıslah çalışmalarını, toprak reformunu, havza planlamalarını ve kooperatifçiliği başarmalıyız. Gerekirse tarımsal girdi kalemlerinden vergi bile almayalım, bu sayede üretimi şahlandıralım” şeklinde çözüm önerilerinde bulundu.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam