ATATÜRK HEYKELİNE YAPILAN ÇİRKİN BENZETMEYE SERT TEPKİ GÖSTERDİLER - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:10

ATATÜRK HEYKELİNE YAPILAN ÇİRKİN BENZETMEYE SERT TEPKİ GÖSTERDİLER

reklam
ATATÜRK HEYKELİNE YAPILAN ÇİRKİN BENZETMEYE SERT TEPKİ GÖSTERDİLER
Son Güncelleme :

04 Şubat 2022 - 20:57

165 views
reklam -->

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl ve Süleymanpaşa İlçe Örgütü ile Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi, H.I adlı bir şahsın sosyal paylaşım platformu Facebook üzerinden Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yaptığı hakaret dolu paylaşımlara ilgili basın açıklaması yaparak suç duyurusunda bulundu.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenel Zeynel Saygın, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz ve Atatürkçü Düşünce Derneği adına ise Hüseyin Eren düzenlenen basın açıklamasında konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Zafer Mahallesi Muhtarlığının yanında yer alan anıt Süleymanpaşa CHP İlçe Başkanı Aycan Gündüz, H.I. Atatürk büstüne put diyerek hakaret ettiğini söylerken aynı zamanda ve CHP’nin hedef alındığını ifade ederek şunları söyledi:

GÜNDÜZ: “ŞAHSIN BU PAYLAŞIMI İLE ALENİ ŞEKİLDE HAKARET ETTİĞİ GÖRÜLMEKTEDİR”

“Facebook’ta Harun Iskirik kullanıcı adını kullanmakta olan, bir şahsın sosyal medya hesabında farklı zamanlardaki farklı paylaşımlarında; Zafer Mahallemizdeki Atatürk heykelinin fotoğrafını paylaştığı 22 Ocak 2022 tarih ve 23:59 saatli paylaşımında, ‘Mahallemize Çok Büyük Çoookkk Çookkk Büyük Bir Hizmet Daha Yapıldı. Çocuk Parkları Yaşam Alanları Yeşil Alanları ile Çağdaş!!! Medeni Ve Gelişmiş!! Mahallemizin Çok ama çookkk Önemli Eksiği Olan Put u !! Aa Put Değil Pardon Heykeli!!! Mahallemize Kazandıran CHP Zihniyeti büyük bir hizmete daha imza attı. Çocuklarımızın 4-6 Yaşında Kuran Kurslarına Gitmesini Ortaçağ Zihniyeti Olarak Gören Hucube Gönül Gözü Kör Olmuş Zihniyet Zafer Mahallesine Bir Tane Doğru Düzgün Hizmet Yapmadığı İçin Putperest Nesil Yetiştirme Geleneğini Devam Ettirmek İstiyor Biz Buna Asla İzin Vermeyeceğiz.’ Ve “Çağdaş Medeniyetler Seviyesine Ulaşmayı Hala Heykel Dikmek Olarak Gören Hucube Anlayışı ENİNDE SONUNDA yıkacağız. LA GALİBEL İLLALLAH” yazdığı görülmektedir.

Şahsın bu paylaşımı ile devletimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve manevi anısına sosyal medya üzerinden herkese açık bir gönderide aleni şekilde hakaret ettiği açıkça görülmektedir.

Yine aynı şahsın Facebook profilinde yer alan 11 Ocak 2022 tarih ve 00:22 saatli paylaşımında, “Osmanlı’nın Kadınları Balaları da Yiğit Olur.Sen NEREDEN Bileceksin Kemalist in Torunu. Sokağa Çıkacaklarmış Keşke Çıksalar I.Mahmut döneminden başlar hepsinin tek tek ruhlarını şad etmek için intikamlarını Alırız. MUSTAFA KAMAL e Azıcık Sevgi Besleyen Buguz Eden İnanan Önder Olarak Görenler ile Herşeyim Ayrıdır. Yolum Ayrıdır Davam Ayrıdır Dinim Ayrıdır. Bizim Bir Tek Ezelî ve Ebedî Ulu Önderimiz Vardır O da Yedi Cihan Serveri Hz MUHAMMED MUSTAFA SAV EFENDİMİZ DİR. DİN DÜŞMANLARINA karşı savaşmak imanımın gereğidir. CHP İslam Dinini Bu Topraklardan Söküp Atmak İçin Kurulmuş İhanet Partisidir. Keşke Sokağa İnseler REİS in 15 Temmuz da ki Gibi Bir İşaretine Bakar. Ama önce içimizde ki AKP li İl başkanı ilçe başkanı belediye başkanı ve yönetimlerini temizlemek lazım.YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE” yazdığı görülmektedir.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK, AŞAĞILAMA, HAKARET VE TEHDİT SUÇLARI

Şahsın bu paylaşımıyla; partimizi ihanet partisi olarak nitelendirmekte,  “keşke sokağa inseler… Ya devlet başa ya kuzgun leşe” cümlesiyle, sosyal medya üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve parti gönüllülerinin, toplumun Atatürk’ü seven tüm kesiminin açıkça tehdit edildiği görülmektedir. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik aşağılama, hakaret ve tehdit suçları açıkça sübut bulmuştur. Üstelik herkese açık olarak yapılan diğer tüm paylaşımlarında olduğu gibi bu paylaşımlara da yorumlar yapılmış, Cevdet Sunay isimli Facebook kullanıcısının “100.yılın temizliği yapılır” şeklinde yorum yaptığı görülmekte olup, şüphelinin paylaşımlarıyla işlediği suçların ulaştığı diğer kişilerin de kin ve düşmanlığa tahrik edildiği, Tekirdağ ili Süleymanpaşa İlçesi 100.Yıl mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızı kastederek “100. Yılın temizliği yapılır” diyebilecek kadar bir düşmanlıkla açıkça suç işlendiği, şüphelinin de bu yorumu beğenmek suretiyle suç oluşturan düşüncelerini yansıtmaya ve diğerlerini de etkilemeye devam ettiği, kin ve düşmanlığa sevkettiği görülmektedir.

Yine şahsın Facebook profilinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekilimiz Faik Öztrak’ın fotoğrafını paylaştığı 19 Aralık 2021 tarihli paylaşımında, “Siz KİMSİNİZ MUSTAFA KAMAL İN ARAMIZA SIZDIRDIĞI İNGİLİZ KRALİYET AİLESİNİN TÜRKİYE KOLU SİYONİZMİN KÖLESİ OLDUĞUNUZU BİZ BİLİYORUZ SİZDE AÇIKLAYIN HALK TA BİLSİN.SEÇİM ZAMANI CAMİİLERDE NE İŞİNİZ VAR O ZAMAN ONUN Kİ BUNUNKİYLE NEREDEN GELDİĞİ BELLİ OLMAYAN BU TOPLULUĞU ENİNDE SONUNDA TOPRAĞA GÖMÜP HESAP SORUCUNUN KİM OLDUĞUNU GÖSTERTECEĞİZ” ifadelerini kullanmış olduğu görülmektedir.

Şahsın bu paylaşımında; Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş bir milletvekili olan Sayın Faik Öztrak’ın fotoğrafı kullanılmak suretiyle kendisi açıkça iftiraya uğramış ve hedef gösterilmiş, “eninde sonunda toprağa gömüp hesap sorucunun kim olduğunu gösterteceğiz” denilerek de halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama, hakaret ve tehdit suçlarının açıkça sübut bulduğu görülmektedir.

Şahsın Anayasımıza, Kanunlarımıza, Türk Ceza Kanununa, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna, hukuka ve ahlaka aykırı paylaşımlarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve ölümsüz önderimiz Atatürk’e aleni şekilde hakaret edilmesi; partimize ve partililerimize hakaret edilmesi, tehditte bulunulması, halkın farklı düşüncelere  sahip bir kesiminin, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edilmesi, hakaret ve tehdit edilmesi kabul edilebilir değildir.

Bu şahsın paylaşımları nedeniyle partimize çok sayıda başvuru olmuş, şahsın suç teşkil eden tüm eylemleri toplum nezdinde üzüntü ve  infial yaratmıştır. Anayasamıza ve yasalarımıza aykırı hareket eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, hakaret ve tehditte bulunan şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunmamız zaruri hale gelmiştir.

Bu konuda bağımsız Türk yargısının kanunlar çerçevesinde gerekli cezai işlemi yapacağına şüphemiz yoktur. Ancak bu tür insanların kimlerden cesaret alarak, bu açıklamaları yapabildiğini değerli hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum. Keşke Yunan galip gelseydi diyen zihniyetin çocukları olan bu insanlara, bugün ülkemizde okunan ezanın Atatürk sayesinde olduğunu bilmeden konuşan bu meczuplara acıyarak bakıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bütün hayatını ülkesine adamış, ömrünün büyük bir bölümünü savaş meydanlarında, Vatan uğruna savaşarak geçirmiş, ölümünden sonra tüm mal varlığını milletine bırakmış, yok olmuş bir vatanda, ezilmişliğin acısını yaşayan Türk milletini birleştirerek, yedi düvele karşı savaş vermiş bir insanı, ebediyete intikalinden 84 yıl sonra bile çekemeyen bu şeref ve haysiyet yoksunu insanlara acıyorum. Hayatı boyunca ülkesi ve milleti için hiçbir şey yapmadan sadece eleştirerek ve kendi karanlık dünyasında yarattığı çağdaşı yakan tarzıyla, hayata bakmaya çalışan bu  akıl yoksunlarına acıyarak bakıyorum.

Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.”

SAYGIN: “BİZ DİNİMİZİ HER TÜRLÜ SİYASETİN ÜSTÜNDE TUTUYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz’ün açıklamalarının ardından İl Başkanı Zeynel Şener Saygın kısa bir konuşma gerçekleştirirken; ”Bütün Dünya’nın ve Maznum Milletlerin lider olarak hayranlığını kazanmış Mustafa Kemal Atatürk’ü kötüleme ve karalama kampanyaları devam ediyor. Bizler CHP olarak onların iddia ettiği dinsiz insanlar değiliz. Bizler dinimize saygılıyız. Biz dinimizi siyasete alet etmedik.  Bundan sonrada CHP olarak dini siyasete alet etmeyeceğiz.  Biz Dinimizi her türlü siyasetin üstünde tutuyoruz. Laiklik prensibine sıkı sıkıya bağlı bir partiyiz. Laiklik Dinsizlik değildir. Laiklik insanlarımızı ve dinimizi özgürleştiren bir ilke olarak herkes tarafından benimsenmelidir.” ifadelerini kullandı.

EREN: “GÖKTE YILDIZ DENİZDE KUM TÜKENİR MUSTAFA KEMAL’LER TÜKENMEZ”

Son olarak Atatürkçü Düşünce Derneği adına ise Hüseyin Eren de Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek; ”Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve Devrimlerine, özellikle Demokrasinin olmazsa olmazı Laikliğe ve Atatürk’ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz. Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin; “Keşke Yunan kazansaydı” diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, bu çağda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan üniter ulus devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi çevrelerden cesaret buldukları ortadır.  Atatürkçü Düşünce Derneği; bütün bu alçak saldırıları olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın simge şehri, olduğunun İlk Adımı, Gençlik ve Spor Bayramı ile onurlanmış Samsun’umuzun Onur anıtına kast eden bu son ihaneti de lanetlemekte ve süreci sonuna kadar takip etmeyi görevi saydığını kamuoyuna duyuruyoruz. Kuvayı Milliye şehitlerimizden emanet bu Aziz Vatanda, ” Gökte yıldız, denizde kum tükenir Mustafa Kemal’ler tükenmez. Biz buradayız” dedi.

Konuşmanın ardından Sosyal Paylaşım Platformu Facebook üzerinden Mustafa Kemal Atatürk aleyhindeki yaptığı paylaşımlarda  bulunan ‘H.I.’ hakkında Tekirdağ Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

H.I. isimli bir şahıs, sosyal paylaşım platformu Facebook üzerinden Zafer Mahallesi Muhtarlığı’nın önünde bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün büst fotoğrafını da kullanarak hakaret içeren paylaşımlar yapmıştı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam