ALBAYRAK TESKİ’Yİ SAVUNDU TEK TEK YATIRIMLARI PAYLAŞTI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 02:47

ALBAYRAK TESKİ’Yİ SAVUNDU TEK TEK YATIRIMLARI PAYLAŞTI

reklam
ALBAYRAK TESKİ’Yİ SAVUNDU TEK TEK YATIRIMLARI PAYLAŞTI
Son Güncelleme :

07 Eylül 2022 - 19:49

172 views
reklam -->

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak ile birlikte TESKİ’nin yatırımlarını detaylı bir şekilde basın mensuplarına anlatırken TESKİ’ye atılan suçlamalara tepki gösterdi. Albayrak; “1272 tane TESKİ Personeli Genel Müdürleri dahil olmak üzere, bu yöneticinin bu tarz mesajlarının altına yorum yazmıyorsa bu durum TESKİ çalışanlarının Tekirdağ halkına olan saygısından dolayıdır.” dedi.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla ilgili düzenlenen organizasyonda, TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, Tekirdağ il genelinde hayata geçirilen projeler ile devam eden ve tamamlanan altyapı çalışmaları hakkında gerçekleştirdiği sunumla basın mensuplarını bilgilendirdi.

ALBAYRAK: “TESKİ DEVAMLI OLUMSUZ OLARAK GÜNDEME GETİRİLİYOR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı toplantıda TESKİ hakkında ortaya atılan haksız ithamlara değinen TESKİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “TESKİ ile ilgili sorulan sorulara net cevaplar vermek adına bugün burada toplanmış bulunuyoruz. TESKİ, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı bir kurum. TESKİ’de yaşanan bütün olumlu ve olumsuz durumların sorumlusu yönetim kurulu başkanı olarak benim. Devamlı TESKİ olumsuz gündeme geliyor; bu terimlerin Tekirdağ’ın gündeminden kalkması lazım. “TESKİ bu şehre ihanet ediyor! TESKİ çalışanlarının aldıkları para haram! TESKİ bu şehre en pahalı suyu veriyor! Büyükşehir, Tekirdağ halkına zulüm ediyor!” şeklinde. Bunu söyleyenler biraz ellerini vicdanlarına koyacaklar, ona göre konuşacaklar. 1272 tane TESKİ Personeli Genel Müdürleri dahil olmak üzere, bu yöneticinin bu tarz mesajlarının altına yorum yazmıyorsa bu durum TESKİ çalışanlarının Tekirdağ halkına olan saygısından dolayıdır.” açıklamasında bulundu.

“İLÇELERİN İHTİYAÇLARINA GÖRE YATIRIM YAPIYORUZ”

TESKİ’nin Tekirdağ il genelinde altyapı konusunda büyük aşama kaydettiğini belirten Albayrak; “TESKİ kurulduğu günden bu yana şu ana kadar Tekirdağ’da 1 Milyar 618 Milyon 277 Bin 344 TL’lik yatırım ile toplam 3213 km altyapı yapmış durumdadır. Bunlar gerçekten çok önemli rakamlar. İçme suyu hatlarının yenilenmesinden kanalizasyon hatlarına, ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinden enerji üretimine kadar her alanda önemli projeler, önemli yatırımları hayata geçirdik. Bundan sonra da aynı kararlılık ve ciddiyetle Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz. Eksiklerimiz yok mu tabi ki var ama TESKİ, her geçen kendini yenileyen, teknolojik gelişmeleri hizmetlerine yansıtan ve halkımıza en kaliteli hizmeti en hızlı bir şekilde ulaştırma gayreti içerisinde olan bir kurum. Dolayısıyla bu gelişmeler kanalizasyon ve su hatlarında yaşanan arıza rakamlarına da yansımış durumda. Her geçen yıl arıza rakamları kademeli olarak düşüyor. 2017’de 50 Bin olan arıza sayısı şu an 12 Bin civarında. Bu arada sorunların yerinde çözümü için ilçe gezilerimize de başladık. 8 ilçemizi gezdik önümüzdeki hafta da Şarköy, Malkara ve Hayrabolu’da olacağız. Her zaman halkımızın içindeyiz. Tüm ilçelerimizde yatırımlar yapıyoruz. İlçelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlar yapıyoruz. Hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hem de TESKİ olarak Tekirdağ’ı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiriyoruz.” dedi.

“TEKİRDAĞ, 30 BÜYÜKŞEHİR İÇERİSİNDE BORCU OLMAYAN TEK BÜYÜKŞEHİR”

Albayrak; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 30 büyükşehir içerisinde borcu olmayan tek büyükşehir belediyesi konumunda. Bunu büyük bir gururla söylüyorum. Dolayısıyla biz ilk günkü heyecanımızı hiç kaybetmeden ve mesai kavramı tanımaksızın yapmış olduğumuz çalışmalar, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükselttiği gibi kentimizin çehresini de değiştirmektedir. Görev süremiz boyunca edindiğimiz deneyimi başarıya dönüştürürken ülkemizde ve dünyada uygulanan hizmet modellerini takip ederek her şeyin en iyisini hak eden halkımıza her alanda en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

TURHAN: “YOL YAPIM ÇALIŞMALARINDA BAZI YERLERDE BACA KAPAĞININ YOLUN ALTINDA KALDIĞINI YA DA BACANIN NEREDEYSE ÜST KOLUNA KADAR TAŞLA TOPRAKLA DOLDUĞUNU GÖRMEKTEYİZ”

Tekirdağ’a ilçe ilçe nereye ne kadar yatırım yapıldığından, abone sayılarının nüfusa orantılı su tüketiminden, tesislerin bakım onarım çalışmalarından, alt yapı çalışmalarında karşılaşılan sorunlardan, genel ve özel maliyetlerden sunum eşliğinde ayrıntılı bahseden TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak; “Yaptığımız alt yapı çalışmaları, kimi zaman Belediyelerin yol çalışmaları esnasında tahribatlar söz konusu olabiliyor. Yol yapım çalışmalarında bazı yerlerde baca kapağının yolun altında kaldığını ya da bacanın neredeyse üst koluna kadar taşla toprakla dolduğunu görmekteyiz. Diğer alt yapı kuruluşlarından biz de etkilenmekteyiz. Kanalizasyon hatlarının patlaması ya da kanalizasyon hatlarının planlı temizliği durumunda çaresiz kalıyoruz. Altyapı Koordinasyon Merkezi Yönetmeliği’nde bütün kuruluşların sorumlulukları ifade edilmiş. Dolayısıyla üstyapı kuruluşları çalışmalarını yaparken diğer altyapı kuruluşlarının çalışmalarını koruyup kollamak zorunda. Herhangi bir aksaklık tamamen TESKİ’nin suçu değil, değerlendirmelerinizi buna göre yapmanızdan yanayız.” şeklinde konuştu.

BASININ TÜM SORULARINI CEVAPLADILAR

Konuşma ve sunumun ardından soru cevap bölümünde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve TESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak ve TESKİ idarecileri basın mensuplarının sorularını cevaplamasıyla program sona erdi.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam