VARAN: “MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ DEDİLER AKSİNE RESMİLEŞTİRDİLER!” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 09:36

VARAN: “MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ DEDİLER AKSİNE RESMİLEŞTİRDİLER!”

reklam
VARAN: “MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ DEDİLER AKSİNE RESMİLEŞTİRDİLER!”
Son Güncelleme :

21 Mayıs 2024 - 19:06

183 views
reklam -->

Deva Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği mülakatı kaldırma sözüne karşı tam aksi yönde hareket edilip resmileştirilmesine tepki gösterdi.

Başkan Varan; “2023 Genel seçimleri öncesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletimize mülakatın kaldırılacağı sözünü vermiş, fakat 14 Mayıs sabahı resmi gazetede görüyoruz ki Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 12. Maddesine 5. Fırka ekleniyor ve “Sözlü sınav başarı puanı KPSS puanının %50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın %50’si alınarak belirlenir.”  diyerek mülakat artık resmileşmiş durumdadır.” dedi.

“BU KUL HAKKINA GİRMENİN RESMİLEŞMİŞ HALİDİR”

Mülakat ile kul hakkına girildiğine işaret eden Deva Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan; “Örnek vermek gerekirse ; İki öğretmen adayından biri 4 yıllık başarılı üniversite deneyiminden sonra çok çalışıp 100 puan alarak birinci olmuş, diğeri ise 80 puan almıştır. Eğer Türkiye KPSS 1.sine mülakatta 70 verilirse başarı puanı 85 olacak, Diğerine 100 puan verilirse başarı puanı 90 olacak, kısacası sınavdan hakkı ile birinci olan aday, referansı olan sınavda düşük, mülakatta yüksek puan alan öğretmen adayının gerisinde kalmış olacak. Bu kul hakkına girmenin resmileşmiş halidir.” diye konuştu.

“KAYIRMACILIĞA SON VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Verilen hatalı karardan dönülmesi gerektiğinin altını çizen Varan; “Genç öğretmen adaylarımıza başarılı olmak yeterli değil, torpil bulan ya da bizden olanlar ancak öğretmen olabilir demektir. İktidar, bu hatalı kararı ile gençlerimizi umutsuzluğa sürüklemekte, bir kesimi kayırmacı politikalar izleyerek vicdanları yaralamaktadır. Bu karardan ivedilikle dönülmesini ve adil bir gelecek için kayırmacılığa son verilmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam