TEKİRDAĞ’DAKİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN “KALBİM PATİ PATİ ATIYOR” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:08

TEKİRDAĞ’DAKİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN “KALBİM PATİ PATİ ATIYOR”

reklam
TEKİRDAĞ’DAKİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN “KALBİM PATİ PATİ ATIYOR”
Son Güncelleme :

13 Eylül 2022 - 20:11

183 views
reklam -->

Tekirdağ’da sokak hayvanlarına farkındalık oluşturmak için Bir Umut Hayvanları Koruma Derneği Üyeleri, bakımını yaptıkları engelli ve yaralı sokak hayvanlarının fotoğraflarını çekerek “Kalbim Pati Pati Atıyor” fotoğraf sergisi açtılar. 50 fotoğrafın yer aldığı sergi, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde 12-16 Eylül 2022 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

BİR UMUT HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ SOKAK HAYVANLARINA UMUT OLDU

Sokak hayvanlarına farkındalık oluşturmak maksadıyla bu tarz etkinlikler yaptıklarını dile getiren Bir Umut Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tekin Şahin; “Her hayvan fotoğrafının ayrı hikayesi var. Fotoğraflarla hayvanların yaşadığı zorlukları göstermeyi amaçladık. Özellikle okullara da haber verdik. Öğrencilerin de gelip bu sergiyi görmesini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde öğrencilerin yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz. Öğrencilere anlatıp onlara da hayvan sevgisini aşılayacağız. Herkesi sergimize bekliyoruz. Herkesin gelip bu hayvanların hikayelerini dinleyip sokak canları için bir şeyler yapması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ”

Oldukça özveriyle çalıştıklarını ifade eden Şahin; “5199 sayılı kanunda da hayvanların doğal ortamından koparılmaması gerektiği yasal kurallarla çerçevelenmiştir. Biz de Bir Umut Derneği olarak elimizden geldiğince hayvanlara kendi ortamlarında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak kimi zaman çok zor durumda olanlar olabiliyor onlara da koruyucu aile bulma misyonunu edindik. Dernek olarak aç hayvan kalmamasına özen gösteriyoruz. 3 veterinerle çalışıyoruz. Her birine destek olmak istiyoruz ama çok fazla mağdur hayvan var. Bu bağlamda çok kıymetli yardımseverlerimiz var. Ayrıca kurum olarak yardım etmek isteyenler olursa yaptıkları yardımların tamamını vergiden düşebiliyorlar. Destek olmak isteyenler olursa www.birumutdernegi.org ve Facebook’tan Bir Umut Derneği Sayfamız kanalıyla bizlere ulaşabilirler.” şeklinde ifade etti.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam