SEZAYİ ÇETİN: “DEPREM KAPIMIZDA YARIN DEĞİL BUGÜNDEN TEDBİRLER ALMAK ZORUNDAYIZ” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 09:59

SEZAYİ ÇETİN: “DEPREM KAPIMIZDA YARIN DEĞİL BUGÜNDEN TEDBİRLER ALMAK ZORUNDAYIZ”

reklam
SEZAYİ ÇETİN: “DEPREM KAPIMIZDA YARIN DEĞİL BUGÜNDEN TEDBİRLER ALMAK ZORUNDAYIZ”
Son Güncelleme :

03 Mart 2023 - 15:21

402 views
reklam -->

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizde büyük yıkıma sebep olan depremler ile ilgili Güven Tekirdağ Gazetemiz ve www.tekirdagcanlihaber.com’a açıklamalarda bulundu. Olası Tekirdağ depremine de değinen Başkan Çetin, acilen tedbir almak zorunda olduğumuzun altını çizdi.

“SİYASİ KİMLİKLERİMİZİ BİR KENARA BIRAKIP İNSANLARIN ACILARINA ORTAK OLMAK MAKSADIYLA YOLA ÇIKTIK”

Depremin olmasının hemen ardından AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı koordinesinde 11 ilçe başkanı bir araya geldiklerini ve yapılacakları planlayıp deprem bölgesine doğru harekete geçtiklerini dile getiren AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin; “Genel Merkezimizin direktifleriyle İl Başkanlığımız koordinesinde 11 ilçe başkanımız bir araya geldik. Yönetimlerimizden arkadaşlarımızı belirleyip deprem bölgesine doğru yola çıktık. Deprem bölgesine hareketimiz bir ziyaret, bir turistik gezi gibi değil, siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp, insanların acılarına ortak olmak maksadıyla yola çıktık ve afet bölgesine ulaştık.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN ACILARINA ORTAK OLDUK”

Deprem bölgesindeki izlenimlerini sorduğumuz Başkan Çetin; “Acılar paylaşıldıkça azalır. Belki klasik bir söz ama o bölge insanının, vatandaşlarımızın acılarına ortak olduk. Bir nebze de olsun dindirmeye çalıştık. İl çapında toplanan yardımların haricinde kendi gücümüzle yardım götürmeye çalıştık. Çok zor. Yaşayanlar için unutması çok çok zor. Devletimiz ve milletimiz ile ele verdi yaraları sarmaya başladı. Biz de üstümüze düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

“BİZ O BÖLGEDEKİ İNSANLARIMIZ KADAR DA ŞANSLI OLAMAYABİLİRİZ”

Olası Tekirdağ depremiyle ilgili de konuşan AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin depremin kapıda olduğunu ve bir an önce önlem alınması gerektiğini vurguladı. Çetin; “Gördüğümüz acı bir tablo var. Maazallah bizim bölgemizde, Tekirdağ’da özellikle de Süleymanpaşa’da bu denli büyük bir afet olması durumunda biz o bölgedeki insanlarımız kadar da şanslı olamayabiliriz. Allah göstermesin, bahsedilen bu büyük İstanbul depremi en nihayetinde bizim ilimizi, ilçemizi de etkileyecektir. Deprem kapımızda. Dolayısıyla bizim yarın değil bu günden itibaren büyük tedbirler almamız gerekmektedir. Bunu yerel yöneticilerimiz, hükümetimiz, bizler, kişisel olarak barındığımız, oturduğumuz, yaşadığımız evlerimizi daha sağlam yaparak, sağlamlaştırarak yapmalıyız. Gerçekten 3 kuruştan kaçıp da yarın öbür gün 10 kuruş bedel ve canımızla bunu ödemenin geriye dönüşü oluyor maalesef. Öncelikle kişisel olarak oturduğumuz evlerin sağlam olması yönünde çaba sarf etmeliyiz. Aldığımız evlerde de önceliğimiz bu olması gerekiyor. Milyonlarca paranız olsa kendiniz yaşasanız bile en sevdiklerinizi bu binaların altında bıraktıktan sonra bile güdük bir hayatınız olmuş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“İLGİLİ VE YETKİLİ KURUMLARIN CİDDİ BİR HAZIRLIK YAPMASI GEREKİYOR”

Depreme hazırlanılmasının çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Çetin; “Burada yapılması gereken şey öncelikle vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi. Bununla birlikte ilgili ve yetkili kurumların da bu yönde ciddi bir hazırlık yapmasıdır. Depremler hep olmuştur, olacaktır da. Bizim üstümüze düşen depreme karşı hazırlıklı olmaktır. Yaşadığımız afetten dolayı ülkemize geçmiş olsun. Yaralılarımıza acil şifalar, vefat edenlere de rahmet diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam