SELCAN HAMŞİOĞLU: “ENFLASYONU %68 AÇIKLAYIP MAAŞLARA SADECE %33 ZAM YAPTILAR” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 05:33

SELCAN HAMŞİOĞLU: “ENFLASYONU %68 AÇIKLAYIP MAAŞLARA SADECE %33 ZAM YAPTILAR”

reklam
SELCAN HAMŞİOĞLU: “ENFLASYONU %68 AÇIKLAYIP MAAŞLARA SADECE %33 ZAM YAPTILAR”
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2024 - 20:06

191 views
reklam -->

İYİ Parti Medya Tanıtım Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan TAŞÇI HAMŞIOĞLU, Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 18. Maddesinde TBMM Kürsü’sünden Tasarruf Tedbirlerini eleştirdi.

Vatandaşa yapılan zamlarla, Gıda ve Hizmet sektörüne yansıtılan zamlar arasında ciddi farklar olduğunu örneklerle ifade eden Hamşıoğlu; Mekanda bir bardak çayın 25 TL’ye satılırken, 1 kg yaş çay alım fiyatını 17 TL olduğunu,  Enflasyon hedefini yüzde 38 açıklanıp, köprülere yüzde 60 zam yapıldığı, fahiş fiyat düzenlemesi yapıyorum dediği gün otoyol geçişlerine yüzde 150 zam yapıldığını,  Cuma günleri camilerde cemaate “Peygamber efendimizin tüketim ahlakı”nı öğütleyip de kendisi ve maiyetine aralarında ultra lüks jipler, minibüsler, uçan sarayların da olduğu VIP filolar oluşturulduğunu, Enflasyonu yüzde 68 açıklayıp, maaşlara yüzde 33 zam yapıldığını söyledi.

“IŞILTININ DA, NASIN DA, FAİZ HARAM DOKTRİNİN DE, DÜNYA NE YAPIYORSA, BİLİM NE DİYORSA TERSİNİ YAPMANIN DA BİRİCİK SEBEBİ HİKMETİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ”

Bütün yetkinin denetimsiz ve sorumsuz şekilde tek bir kişide toplanması, koca bir ülkenin kaderinin, bir tek kişinin o günkü haleti ruhiyesine, ne tarafından kalktığına bağlı olmasının sonucu olduğunu da sözlerine ekleyenHamşıoğlu, bazı muhaliflerin, sistem eleştirisini bir anda arka plana atarak “Nasıl olsa ben kazanacağım, bu yetkiler bende de olsun” hevesiyle, bu ucube modeli meşrulaştıracak pazarlıklara giriştiğini söyledi.

“İSTEDİĞİNİZ KADAR “YAPTIĞINIZI” VE “OLDUĞUNU” VARSAYIN; OLMUYOR; GEMİ HER TARAFTAN SU ALIYOR!”

İYİ Partili Hamşıoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin, ifade özgürlüğü, çalışma ve özel teşebbüs kurma özgürlüğü, ölçülülük ve gereklilik ilkesini sağlamadığı için;Yani temel hak ve özgürlükleri sınırı belli olmayacak şekilde daralttığı, yani keyfi uygulamalara yol açabileceği için iptal ettiği madde; ‘ya da’, ‘yahut’lu iki kelime eklenerek yeniden onaylatılmak üzere önümüzde diyerek eleştirdi. 18. Maddenin muhatap kurumunun Rekabet Kurumu olduğunu sözlerine ekleyen Hamşıoğlu, bu yasanın Genel Kurul’a gelmeden, soru ve görüş bildirilmesi gerekirken, Dijital Mecralar Komisyon Toplantısının Torba Yasa görüşülmeye başladıktan sonra yapılmasına ve görüşülmesi gereken konudan farklı bir vesileyle gerçekleşmesine de tepki gösterdi.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam