ROBOTRAK 22 ULUSAL ROBOT YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 07:23

ROBOTRAK 22 ULUSAL ROBOT YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

reklam
ROBOTRAK 22 ULUSAL ROBOT YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2022 - 6:25

139 views
reklam -->

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Trakya Üniversitesi Ar-Ge, Trakya Üniversitesi ITDC Topluluğu ve Ar-Ge Bilişim Topluluğu tarafından bu yıl 5´si organize edilen, RoboTrak 22 Ulusal Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi’nde 140 proje yarıştı.

Ulusal Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisinde, öğrencilerin ürettikleri birbirinden değerli proje ve teknolojik ürünler dereceye girmek için yarıştılar. Mini Sumo, Çizgi İzleyen, Otonom Tarım Aracı, İHA Yarışı, Model Hava Aracı Tasarımı, Teknoloji Tasarım Projeleri gibi 6 kategoride düzenlenen yarışmada öğrenciler, 140 proje ile birbiriyle kıyasıya rekabet etti.

Gençlerin kıran kırana mücadelelerine Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür heyecanla ortak oldular ve ödüllerini takdim ettiler. Ayrıca yarışmanın açılış bölümünde Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay ve Aselsan Güdüm ve İnsansız Sistemler Mühendisliği Direktörü Burak Yenigün kurumları ve çalışmaları hakkında birer konuşma yaparak kendilerine yöneltilen sorulara cevap verip deneyimlerini paylaştılar.

TOPLAM 30.000 TL ÖDÜL DAĞITILDI

2015 yılından beri Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 2019 yılında kapılarını Trakya Üniversiteler Birliğine açan yarışmanın organizasyonunu ve hakemliğini Trakya Üniversitesi ITDC Topluluğu ve Ar-Ge Bilişim Topluluğu yapıyor. Birlik Üyesi üniversitelerin iştiraki ile 2019 yılında daha fazla katılımlı ve prestijli bir hale gelen Robotrak Ulusal Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi’nde, Türkiye’nin 20 şehrinde bulunan 40 öğretim kurumundan toplam 140 katılımcı yer alırken, Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde çalışan veya eğitim gören öğrenciler ile Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen üniversite ve lise öğrencileri katıldı. İlaçlama yapabilen drone ve topraksız tarım yapabilen sera projelerinden, özel tasarım robotların ve farklı teknolojik ürünlerin kıyasıya rekabet ettiği yarışmada, Ülkemizden 40 farklı kurumdan öğrenciler ve teknoloji merkalıları yer aldı. Robotrak 22 Ulusal Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi, üniversiteler ve teknoloji meraklılarını bir araya getirerek, sanayinin ihtiyaç duyduğu projelerin ticarileştirilmesinin yanı sıra üniversite ve sanayi iş birliğine de ön ayak olmayı hedeflemekte. Öğrencilerin teknoloji alanında yaptığı projeler ve ürettikleri teknolojik ürünlerle dereceye girmek için ter döktüğü yarışmada dereceye giren yarışmacılara toplam 30.000 TL ödül dağıtıldı.

İNSANSIZ HAVA ARACINA İLGİ YOĞUNDU

Özel tasarım robot, insansız hava aracı gibi savunma sanayisinde kullanılabilecek ürünler ve toplum yararına geliştirilen farklı teknolojide ürünler ile tanışmak isteyen teknoloji meraklılarının, bir festival havasında açılışı gerçekleşen organizasyona ilgisi yoğundu. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi içindeki geniş bir alana kurulan stant ve platformlar, Türkiye’nin birçok yerinden teknoloji severleri ağırladı. Yarışma sonunda, başvurusu kabul edilen katılımcılar arasında, Değerlendirme ve Ödül Kurulu tarafından başarılı bulunan projelere ödülleri verilirken, farklı kategorilerde yarışan adayların ödüllerle buluştuğu yarışmada, birinciye 2.500, ikinciye 1.500 üçüncüye 1.000TL ödül verildi. Yarışmada ayrıca, pek çok katılımcıya mansiyon, jüri özel, uluslararası iş birliği, teşvik ve teselli ödülleri de dağıtıldı.

YARIŞMANIN KAZANANLARI

Mini Sumo Kategorisinde birinci Gladyatör, İkinci Ezici2, Üçüncü Ezici1 takımları oldu.

İnsansız Hava Araçları Kategorisinde birinci ANKA, ikinci MTR-Sky, Üçüncü YILDIZ hava araçları oldu.

Otonom Tarım Araçları Kategorisinde birinci Akıllı Tarım Otomasyonu, ikinci 308, üçüncü Müsellim takımları oldu.

Çizgi İzleyen Robot Kategorisinde birinci BDL2, ikinci GRT, üçüncü Talika1 takımları oldu.

Teknoloji Tasarım Projeleri Kategorisinde birinci Poseidon, ikinci Etkileşimli Otomobil Direksiyonu, üçüncü Arama Kurtarma projeleri oldu.

Model Havacılık Teknolojileri Kategorisinde birinci GÖKDOĞAN, ikinci SİMURG, üçüncü VTOL NOZZLE oldu.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam