Özcan Büyükoğlu (Köşe Yazısı) SAYIN CANDAN YÜCEER BU YANLIŞA LÜTFEN DUR DEYİN - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

4 Mayıs 2024 - 00:23

Özcan Büyükoğlu (Köşe Yazısı) SAYIN CANDAN YÜCEER BU YANLIŞA LÜTFEN DUR DEYİN

reklam
Özcan Büyükoğlu (Köşe Yazısı) SAYIN CANDAN YÜCEER BU YANLIŞA LÜTFEN DUR DEYİN
Son Güncelleme :

18 Nisan 2024 - 20:51

343 views
reklam -->

Sayın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Marmaraereğlisi halkına ödetilen fazla paralara lütfen son verdirin.

Şehirlerarası otobüslerin Marmaraereğlisi’nde yaşayan vatandaşların her İstanbul’a gidiş ve dönüşünde ödedikleri fazladan 50 TL toplamda 100 TL bedele dur demenizi bekliyoruz.

Sizin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeniz için tüm imkânsızlıklara rağmen ellerinden geleni yapan kalabalık bir grubun sözcülüğünü yapmak bana düştü.

Dertlerini özetlemek gerekirse; Süleymanpaşa – İstanbul yolu 130 km. Süleymanpaşa – Marmaraereğlisi yolu 42 km. Yani İstanbul yolunun 3’te1’i. Yıllardır Marmaraereğlisi’nden İstanbul’a giden ya da İstanbul’dan Marmaraereğlisi’ne gelen vatandaşlara arada kullanmadıkları 42km’nin bedelini ödetiyorlar. Biletlerde Tekirdağ – İstanbul yazıyor ve sanki tüm yolcular Süleymanpaşa Otogar’a gidecekmiş gibi ücret alınıyor. Vatandaşların çoğu bu durumu bilmediği için itiraz etmiyor. Şuanda ortalama bilet fiyatı 300 TL.

Konuyla ilgili ilk yazılı itirazımı (3 yıl önce) Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine yaptım ve gelen cevapta şehirlerarası otobüslerin belediye ile ilgilisi olmadığı yazıyordu.

Bu defa şansımı Ulaştırma Bakanına dilekçe yazarak denedim. Oradan cevap bakanlık adına İstanbul il Müdürünün açtığı telefonla geldi. Ulaştırma Bakanlığı İstanbul İl Müdürü ile telefonda 55 dakika konuştuk. Müdür yaptığı açıklama da beni haklı buluyordu.

Konuyla ilgili tek çarenin Marmaraereğlisi’ne otogar yapılması olduğunu söyledi. Süleymanpaşa – Gümüşyaka arasında şehirlerarası otobüslere uygulanan yolcu alma veya indirme yasağının kaldırılarak durakların tespiti yapılması ve indi bindi müsaadesi.

Ortada bir yasak vardı. Bu yasak nedeniyle Marmaraereğlisi halkından fazladan alınan en az 50 TL meşru hale geliyordu. Ayrıca bu yasağa uyan da hiçbir firma bulunmuyordu. Şoförler istediği yerde yolcu alıp indirmeyi yapıyorlar. Hatta bazıları Marmaraereğlisi’nde yazıhane açıp bilet satıyorlar ve otobüsler yasak olmasına rağmen bu yazıhanelerin önünde durup yolcu alıyorlar.

Bu işi ruhsatsız olarak yapıyorlar! Ben devreye girip konu hakkında yazınca kamyoncu ruhsatı verilerek şimdilik işler hale getirdiler.

Konuyla ilgili Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ile iletişime de geçtim. Bu yasak yüzünden son 1 yılda ne kadar ceza kesildiğini öğrendim. Çok yüksek miktarda ceza kesilmiş. Fakat cezaların bir tanesi bile bu güzergahta yolcu indirme bindirme ile ilgili değildi.

Otogar inşaatı bittikten sonra büyükşehire yazıp hatanın düzeltilmesini istedim. 15 kişilik trafik komisyonu toplandı ve dilekçem yol üzeri yolcu alma veya indirmenin tehlike yaratacağı gerekçesiyle reddedildi.

Oysa aynı güzergah üzerinde Büyükşehir Belediyesine ait 300 özel halk otobüsü çalışmakta olup ve 40 adet karşılıklı duraklarda yolcu indirilmekte ve bindirilmekte…

Sayın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer; halkçı belediye politikanızı hayata geçirmek için size bir fırsat sunuyorum. Zaten zorlaşan yaşam şartlarında halk için 50 TL bile çok önemli. Emin olum doğru olan bu. Marmaraereğlisi halkı adına sizlerden rica ediyorum.

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 54. sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam