NKÜ’DE ULUSLARARASI BAŞARI GURURU - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 03:03

NKÜ’DE ULUSLARARASI BAŞARI GURURU

reklam
NKÜ’DE ULUSLARARASI BAŞARI GURURU
Son Güncelleme :

19 Nisan 2022 - 4:00

128 views
reklam -->

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Sıla Barut Gök tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurusu yapılan ‘Yansımalı Akış Yoluna Sahip Bir UV-C Reaktör’ adlı buluş, ‘Faydalı Model Patenti’ onayını aldı.

ENDÜSTRİYEL ULTRAVİYOLE REAKTÖRÜ

Meyve suyu, süt gibi akışkanların Ultraviyole-C ışınla dezenfeksiyonu amacıyla geliştirildiğini belirten Dr. Sıla Barut Gök: “Literatürdeki reaktörlerden farklı olarak akış yolu geometrisi ile yeni bir tasarım hayata geçiriliyor. Buluş, başta meyve suyu, süt, sıvı yumurta gibi sıvı gıdalar olmak üzere sıvılarda bulunan mikroorganizmaların inaktivasyonunu, ısı uygulamaksızın sağlamak amacıyla geliştirilen bir endüstriyel Ultraviyole reaktörü” dedi.

ULUSLARARASI ÜNE KAVUŞTU

Dezenfeksiyon işlemi sırasında Ultraviyole ışının daha etkin şekilde nüfuz ettiği reaktörden elde edilen bilimsel sonuçlar, ‘UV-C Treatment of Apple and Grape Juices by Modified UV-C Reactor Based on Dean Vortex Technology: Microbial, Physicochemical and Sensorial Parameters Evaluation’ adlı makalede de yayınlandı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam