“NİYE ÇIKARDIĞINIZ YASALARA KOYDUĞUNUZ YASAKLARA UYMUYORSUNUZ?” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 06:48

“NİYE ÇIKARDIĞINIZ YASALARA KOYDUĞUNUZ YASAKLARA UYMUYORSUNUZ?”

reklam
“NİYE ÇIKARDIĞINIZ YASALARA KOYDUĞUNUZ YASAKLARA UYMUYORSUNUZ?”
Son Güncelleme :

04 Mart 2024 - 20:16

106 views
reklam -->

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Hamşıoğlu Ak Parti Sıralarına Seslendi;

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri 18. Madde de söz alan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Hamşıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi’ne ilişkin propaganda serbestliği ve seçim yasaklarıyla ilgili kararların açıklandığı ve resmi gazetede yayınlandığını fakat tüm siyasileri bağlayan bu karar ve yasaklara seçim bölgesinde iktidar partisi adaylarının uymadığını ifade etti.

“SEÇİM ADALETİNDEN SÖZ EDEMİYORSAK DEMOKRASİDEN NASIL SÖZ EDECEĞİZ!”

Seçim Bölgesi Tekirdağ’da, iktidar partisinin büyükşehir belediye başkan adayının, yanına Çorlu ilçe belediye başkan adayını da alarak, lise ziyareti yapmasını ve liselilerle buluşarak onlara hediyeler dağıtmasını eleştirdi. Olayın kendi iddia ve iftirası olmadığı, Adayların şahsi sosyal medya hesaplarından ziyaretlerine ilişkin fotoğrafları paylaştıklarını ifade eden Hamşıoğlu, eğitim almak üzere okula gönderilen çocuğun siyasilerle muhatap edilmesini, propagandaya maruz kalmasını eleştirdi.

Hamşıoğlu aynı ekibin Şehir hastanesine de giderek,seçim propagandası yaptığını, YSK tarafından kamu hizmeti veren yerlerin de yasak kapsamında olduğunu fakat iktidar partisi adaylarının bildikleri yasa ve yasaklara uymadıklarını ifade etti.

Hamşıoğlu; “Yürütmenin seçim sürecinin tam göbeğinde yer almasından TRT’ye, medya üzerindeki iktidar hegemonyasından, seçmenin oyunun sandığa girdiği gibi çıkıp çıkmadığına, mühürsüz pusulalardan kayıp ve sanal seçmenlere mide bulandıran yeterince sebebimiz var; yenisine hiç ihtiyacımız yok!” dedi.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam