MARMARAEREĞLİSİ’NE DEMİRYOLU GELİYOR - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:47

MARMARAEREĞLİSİ’NE DEMİRYOLU GELİYOR

reklam
MARMARAEREĞLİSİ’NE DEMİRYOLU GELİYOR
Son Güncelleme :

21 Şubat 2022 - 8:59

1.078 views
reklam -->

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Marmaraereğlisi ziyareti sonrasında netleşmeye başlayan Demiryolu Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“BÖLGEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN PROJE İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Projenin bölge için çok önemli olduğunu dile getiren Hikmet Ata, “Marmaraereğlisi – Çorlu arasında yapılması planlanan demiryolu projesi ile bölgemizde sıklıkla karşılaştığımız kamyon trafiğinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Yaklaşık 35 kilometrelik demiryolu hattı şehir bütünlüğünü bozmayacak şekilde planlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan bunun sözünü aldık. Bölgemiz için çok önemli olan proje ile ilgili çalışmalar başladı. Halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

Yapılacak demiryolu projesinde çevreye ve tarım alanlarına hiçbir zarar verilmeyeceğinin altını çizen Hikmet Ata, aynı zamanda şehrin demiryolu yönünde genişleme ihtimali olmadığını belirtti.

ŞEHRİN O YÖNDE GENİŞLEMESİ MÜMKÜN OLMAYACAK

Başkan Ata; “Bunu özellikle belirtmek isterim ki bu proje hiçbir şekilde ne tarlalarımıza ne ovalarımıza ne de çevremize hiçbir zarar vermeyecek. Mevcut imar planlı alanların dışındaki parseller Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü tarafından ‘’büyük ova koruma’’ şerhi konularak tarım alanı olduğu tescillenmiştir. İmara açılması ve şehrin o yöne doğru genişlemesi imkanı bulunmamaktadır. Ayrıca bu alanlar 1/25.000 ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni planında tarımsal niteliği birinci öncelikli korunacak alan olarak belirlendiğinden dolayı yine şehrin bu yönde genişlemesi mümkün değildir.” İfadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam