Köşe Yazısı: (Özcan Büyükoğlu) HİÇ GELMEYEN FİBER YAPMIŞLAR… - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 10:30

Köşe Yazısı: (Özcan Büyükoğlu) HİÇ GELMEYEN FİBER YAPMIŞLAR…

reklam
Köşe Yazısı: (Özcan Büyükoğlu) HİÇ GELMEYEN FİBER YAPMIŞLAR…
Son Güncelleme :

09 Aralık 2021 - 9:29

132 views
reklam -->

Sayın  ÜMİT ORAL CEO/Genel MÜDÜR TÜRK TELEKOM /İstanbul.

Değerli müdür ; kesinlikle  biliyorum. bu yazı  size  ulaşamayacak. Sekreterya da bir görevli  okuyacak. İsterse  cevap verecek, belki  de çöp  sepetine  yollanacak.

Neredeyse kuruluşunuz 2  asıra yaklaşıyor. 1840 yılında  ilk tuğla konulmuş.

1994’te GSM  Teknoloji  hizmete girmiş. Ankara/İstanbul/İzmir

14 kasım 2005. %55 hisse ile OGER gurubu çalışmaya başlamış.

2009 Temmuz’dan  sonrası  kayda değer  görülmemiş. Açıklama yok.

Aradan yıllar geçmiş ama Marmaraereğlisi’ne bağlı YENİÇİFTLİK  mahallesine, İnternet  için , FİBER KABLOLU  hizmet  vermek, kimsenin  aklına  gelmemiş.

Vatandaşın  evi;  PTT  santralına  500 mt mesafede  ise  İnterneti  normal  kullanıyor. Daha  uzaksa   ve bilgi noksanlığı  olan vatandaşın ise HAK  ARAYABİLECEĞİ  AKLINA GELMİYOR. İşte o vatandaşlardan biri de benim.40 yıllık  telefon  kabloları  üzerinden 2007 den ; 1 yıl öncesine kadar  akıl almaz  mücadele  verdim.

LÜBNANLI   hissedar PATRON ,TÜRKTELEKOM’un  dümenine  geçince, vatandaşın;  Türk Telekomla ilgili  pek çok hakkı  kayboldu.

Misal mi?

Evvelce  her yıl  TELEFON REHBERİ’ni  ücretsiz  alabiliyorduk.

118 Bilinmeyen  numaraları  aramak   ücretsizdi. 118 kadrosunda yüzlerce bayan  işten  çıkartıldı. Şu an 4.5 TL.DAKİKASI.

Her ay  faturalar  PTT  aracılığıyla,  yazılı  olarak  vatandaşa  döküm halinde geliyordu. İddiaya göre kağıt ve pul parası masrafı çoktu.

Yukardakiler  mazi oldu. TÜRK TELEKOM un masrafları azaldı. Türk telekom’un  mal varlığı arasında ki  arsalar  satıldı.  Bankalardan kredi  çekilerek ,geri ödenmeden  LÜBNANLI  PATRON  memleketine  resmen  kaçtı. Şu an alacaklı bankaların yönetiminde TÜRK TELEKOM.

İnternet  hizmete girince, mesleğim  gereği  ihtiyacım vardı. Fiber hat  kurulmamış  ve PTT  santralından 1.5 klm  uzaktaydım.

Çok  uğraştım  ve hala  FİBER  KABLO döşeme  çalışması  başlatılmadı. Yollanan reklamlarınıza  bakarsanız  TÜRKİYE  FİBER  AĞLARLA  ÖRÜLMÜŞ  adeta.

Ne yazık ki  şu ana kadar  bu  yağan yağmurdan, tarlam  faydalanamıyor.

Her 2 yılda bir sözleşmeyi  yeniliyorum. Sözleşme  28  Kasım 2021 da son buluyor.6 ay önceden  başladı  sizin  anlaşmalı  şubeleriniz  beni  telefonla  rahatsız etmeye. Onların  iddialarına göre benim sözleşmem  tarihi bitmişdi ve yenilemem  gerekiyordu. Sınırsız  FİBER  HATLI ,hızı 8  interneti 49.00 TL den  bağlantı  yapmam tavsiye ediliyordu. Günde 5 kez  telefon  çeşitli  bayilerden geliyordu.

Bu arada  TÜRKTELEKOMun;  FİBER KONULU reklamları  1 aydır  cep telefonumu  işgal  ediyor. Oysa  burada  FİBER  KABLO yok. Reklamı gönderen , 5500 TL maaş +Prim+SSK alan görevliler işin  farkında değil,  En büyük  özellikleri  İNGİLİZCE BİLMELERİ.

İngilizce  bildiklerinin şart olduğu  de  İLAN DA BELİRTMİSSİNİZ..

Bana yollanan  FİBER HATLARIN  reklamlarında :

Reklamlarınız :“TÜRKTELEKOMLA  (LEVEL)ATLIYORUZ  başlamakta. LEVEL’in

Manası  SEVİYE.  Neden acaba  SEVİYE  yerine  LEVEL  kullanmışlar  hala  anlamış  değilim.

Bir süre önce Çorlu  şubenizden  aradılar. İnternet ve Telefon sözleşmem  28 Kasım da bitiyor dendi. Zaten  ben biliyordum. Yenilenmem istendi. Konuştuğum  bayan  geldiğimde  kendisini  aramamı  söyledi.

Pazartesi saat 08.45 de Yeniçiftlikden kalkıp  Çorlu Türk Telekom’a gittim.

Beni arayan hanımın masası  camla çevrili en dipte pencere  kenarında. Vatandaşın  oturup/  konuşabileceğı   iskemle  camekan dışına  çıkartılmış. Genç bir hanım.

Yeni  2 yıllık  sözleşme  yapacağım. TC numaramı  verdim. :Bilgisayarımda  Fiber kablo hattı olmadığını söyledim. Evvelce  200 GB  hattım olmasına rağmen ayda en çok 30 GB  kullanabildiğimi  söyledim. Yeni  bir  FİBER KUTU   iddiaya göre benim için kurulmuşdu. Faydası  olmadı. Sonradan öğrendim ki  FİBER KUTUSU  benim için değil, sahilde ki  zengin  yazlıkçılar  için  kurulmuştu ve evimden çok uzaktaydı.

Sona erecek  sözleşmemde  16  hızda  son 6 ay  hariç  çok düşük  hızda İNTERNET almama  rağmen  16 hız  ücreti  ödüyordum. Randıman  yoktu. Sonradan  nasıl oldu bir sabah  tamir ekibi  40 yıllık  kablolar  üzerinden  fiber hat olmaksızın  beni  16mb hıza  bağladılar. Neden  daha evvel akıllarına gelmemişti?

Görevli hanımın bir acelesi  olduğunu hissettim. Sözleşmeyi  biran önce  bitirmeyi  istiyordu.

Görevli bayan  Fiber hat olmadığını  bildiğini söyledi ve 16 hızla Sınırsız  İnternete   TENZİLATLI  76.90 TL karşılığı  DSL veya  VDSL   internete  bağladı. Konuşmamızda    telefonla birlikte  ayda  88 TL  ödeyeceğimi söyledi. Başka hiçbir bilgi yok.

Sözleşme  hakkında  bilgi vermeyi  gereksiz  görüyordu ve ben ayakta dikilmiş  bekliyordum. Bana  neden  farkında olmadan  FİBER HATLARIN  fiyatı ve özelliklerine ait  devamlı reklam  gönderilmişti?

Açıkçası  görevli hanımefendiyi  kırmamak  için  gösterilen  yeri  imzaladım. Sözleşmenin bir kopyasını istedim. Kabahat  yaptım ki acele ediyor  ve devam ediyordu.  Dışarda müşteriler bekliyor  dedi. Oysa  Çorlu Türk Telekom un üst katında  10 a yakın cam bölmeli  odalarda  görevliler  haricin de  müşteri  olarak  sadece ben vardım. Bir ara  bir  arkadaşı  seslendi  ve görevli hanım  GELİYORUM  demesi ile mesele anlaşıldı. Sabah kahvaltısı herhalde  yapacaklardı. Ve  bana  verdiği sözleşme  kopyasını da  sadece  5 inci  sayfası  ortasında İŞLEM KANALI  olan  dikdörtgen  de TÜRKTELEKOMUN  mühürü vardı.  Hepsi o kadar. Boş yerler doldurulmadı. Vakit nakitdi.

Türkiye  de vatandaşlar , Misal TEKİRDAĞ  Yeniçiftlik  FİBER  HATTI BEKLİYE  DURSUN. Kimin umurunda ki.

Son olarak  Marmara Ereğlisi  ilçesi 27.bin nufus. Bu ilçenin YENİÇİFTLİK mahallesi 17 bin nufus. Burada  TÜRKTELEKOMUN   hiç VEZNESİ  olmadı. Bana ,ONLİNE  hattı ile internetten  ödeme yapmam  isteniyor. Hayatımda banka kartı kullanmadım. Nasıl yollayacağım ki?

Yukarda ki  satırların sahibi  kim? Aşağıda  kimliğimi  arz ediyorum.

Benim adım M.Özcan BÜYÜKOĞLU.   Fiili  olarak  64 yıl İstanbul merkezde : Hürriyet,Milliyet,Günaydın son 12 yıl İstihbarat ve haber sorumlusu  olarak  Silivri ilçesinde   AKŞAM/GÜNEŞ ve Tercüman da görev yapan 87 yaşında sıradan  bir vatandaş.

Saygılarımla.

M.Özcan Büyükoğlu

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam