İYİ PARTİLİ HAMŞIOĞLU; “GAZETECİLİK YOK ÖZGÜRLÜK YOK” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 11:12

İYİ PARTİLİ HAMŞIOĞLU; “GAZETECİLİK YOK ÖZGÜRLÜK YOK”

reklam
İYİ PARTİLİ HAMŞIOĞLU; “GAZETECİLİK YOK ÖZGÜRLÜK YOK”
Son Güncelleme :

01 Mart 2024 - 9:36

169 views
reklam -->

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan HAMŞIOĞLU CHP grup önerisi üzerine TBMM Kürsüsü’nde yaptığı konuşmada, Basın özgürlüğü, Yandaşlık, Gazetecilere yönelik baskı, şiddet, tutuklama ve cezai yaptırım konularını eleştirdi.

“PROPAGANDİSTLİK, ALGI OPERATÖRLÜĞÜ VARDIR!”

Ülkemizde “basın özgürlüğü” kavramının kendisine fıkrayı anımsattığını belirten Hamşıoğlu, çok ağır bedeller pahasına direnen bir avuç gazeteci arkadaşını tenzih ederek, artık Türkiye’de gazetecilik mesleğinin olmadığına vurgu yaptı.

“TÜRKİYE’DE BUGÜN ARTIK TEK BİR “MEDYA PATRONU” VAR”

Hamşıoğlu, Suçtan, suçludan ziyade, suçu ifşa eden gazetecilerin hedef alındığını, yargılandığını ve hukuksuzca cezalandırıldığını bu da yetmezmiş gibi Gazetecilerin hapsedilmesinin artık sıradanlaştığını ifade etti. Bütün bunların sorumlusunun iktidar olduğu ve iktidarın da bu dönüşümü suç ortaklarıyla gerçekleştirdiğine dikkat çeken İYİ Partili vekil; “Gazetecilerin evleri basılırken, gazeteciler sabaha karşı gözaltına alınırken, tutuklanırken, yıllarca tutuklu yargılanırken buna alkış tutan “gazeteci” kılıklı suç ortakları vardır! Gazetecilerin tutuklanmasını ,“Bırakın da “Hukuk Devleti” yolunda atılmış bu dev adımlar için gereğince sevinelim” diye alkışlayanların da suçudur bugün rutine dönen zulüm! Silivri’yi,“Türkiye’nin hukuk devleti olma doğrultusundaki önemli bir istasyonu” diye cilalayabilen gazeteci kılıklıların da suçudur! “Büyük bir iştahla, kalemlerinden salyalar aka aka, “Tutuklanacak gazeteciler” listeleri yayınlayabilen, sözde gazetecilerin de suçudur! İlhan Selçuk, 80 yaşında, sabaha karşı, yatağından kaldırılıp da gözaltına alındığında, “Ben 12 Mart’tan sonra demokrat bir çizgiyi benimsedim İlhan Abi hiç değişmedi” diyerek, özel yetkili kumpas hakimlerine bırakmadan, yargısız infaza girişebilen utanmazların da suçudur! Ne zannediyordu acaba bu arkadaşlar? Bütün kuvvetlerin tek elde toplanacağı bir sistem değişikliğini alkış kıyamet desteklerken ne zannediyorlardı? Yasama, yürütme, yargı bir kişinin iki dudağı arasında olacak ama basın özgür mü bırakılacaktı!” dedi.

“BU SUÇ, KALEMLERİNDEN SALYALAR AKA AKA, “TUTUKLANACAK GAZETECİLER” LİSTELERİ YAYINLAYABİLEN, SÖZDE GAZETECİLERİN DE SUÇUDUR!”

Gazeteciliğin, yalakalıkla statü kazanılan bir meslek olmadığını hatırlatan İYİ Partili Hamşıoğlu, Gazetecilere ve Gazeteci adaylarına TBMM Kürsüsü’nden seslenerek; “Gerekirse kaleminizi kırın ama satmayın! Celladınıza aşık olmayın! Cellattan kastım bir kişi, bir parti değil; Cellattan kastım yöntem; Kimsenin sizi yandaşlaştırmasına razı olmayın! Bu yola uyan borusu olmak için çıktığınızı unutup da, kimsenin borazanı olmayın! İfadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam