29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ “YAZA MERHABA” TOPLANTISINDA BULUŞTU - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:10

29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ “YAZA MERHABA” TOPLANTISINDA BULUŞTU

reklam
29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ “YAZA MERHABA” TOPLANTISINDA BULUŞTU
Son Güncelleme :

10 Haziran 2024 - 15:25

365 views
reklam -->

29 Ekim Kadınları Derneği Tekirdağ Şubesi, yaz tatili dönemi öncesinde üyelerine yönelik “Yaza Merhaba” toplantısı gerçekleştirdi.

Niş Bahçe Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıda üyeleri ile birlikte muhteşem bir gün geçiren 29 Ekim Kadınları Derneği Tekirdağ Şubesi’nin toplantısına ayrıca Türk Kadınlar Birliği, ÇYDD, ADD ve Çölyak Dernek Yönetimleri, CHP Tekirdağ İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları, Cumhuriyet Mahallesi, Altınova ve İstiklal Mahallesi Kadın Muhtarları da katıldı.

“LAİK EĞİTİM KARŞITLARIYLA SAVAŞMAK ÜZERE LABEP’İ KURDUK”

Toplantıda bir konuşma gerçekleştirerek Laik eğitim karşıtı güruh ile savaş halinde olduklarının altını çizen 29 Ekim Kadınları Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Seval Eşer; “Bugün buraya gelerek bizleri desteklediğiniz için çok teşekkür ederim. Sizin destekleriniz bizim için çok önemli, iyi ki varsınız! Biliyorsunuz ki Laik eğitime karşı ÇEDES tarafından bir saldırı söz konusu ÇEDES programı konusunda aileler ve kurumlar farkında olmasa da ÇEDES ders programına katılmak zorunlu değil ve bu durumdan kurumlar ve aileler bunun farkında değiller! ÇEDES ailenin vereceği dilekçe ile hareket etmek durumundadır. Laik Eğitim karşıtlarıyla savaşmak üzere Eğitim İş, Eğitim Sen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Üniversiteli Kadınlar Derneği,Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve biz 29 Ekim Kadınları Derneği olarak bir araya gelip LABEP’i (Lâik Bilimsel Eğitim Platformu)Lâik bilimsel eğitime karşı saldırıların karşısında durabilmek için bilinçli bir şekilde kamuoyunu bilinçlendirme görevini üstleniyoruz.” dedi.

“KADIN DAYANIŞMASI YAŞATIR!”

LABEP’in Tekirdağ Platformu’nu geliştirebilmek adına var güçleri ile çalışacaklarının altını çizen Seval Eşer; “Bu platformun kurulması gerçekten çok önemli, Tekirdağ’da bu platformu geliştirebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Ben, hep şuna inanırım; ne kadar çok birlik olursak o kadar karşılarında durabiliriz ve gücümüzden dolayı yaptırımlarımız artabilir. Her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmamız kurumlarımıza daha da güç katacaktır. Çok yakında bir toplantımız olacak. Aramızda olamayan üyelerimizin de katılımıyla bir sonraki organizasyonumuzda tekrar görüşmek dileğiyle… Kadın dayanışması yaşatır!” ifadelerini kullandı.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam